search

Itt az összes eredmény, a részletek is.

A Somogyi Elektronic-GYAC férfi Szuper Liga-csapata megvédte címét, az ezüstérem a Kőszegé. A harmadik helyért az MTK és a Diego vívott nagy csatát, előbbi szerezte meg a bronzérmet. A Somogyi Zsolt által irányított győri csapat idén a korábbinál is nagyobb fölénnyel nyerte a Szuper Ligát. 

 

Gy. Szabó Csilla írása (tenisz-palya.hu) * Megvédte bajnoki címét a Somogyi Elektronic-GYAC együttese. Ráadásul a szokásosnál is magabiztosabban, hiszen a vasárnapi döntőben már nem is volt szükség a párosok lejátszására, mivel öt egyéniből négyet nyertek. Nem így a bronzmeccsen, amelyet az MTK Budapest a Diego SC ellen vívott. A fővárosi gárda három egyesét hozta, így egyetlen győztes párosra volt szüksége a harmadik helyezéshez. Ez a Szintai, Füle kettősnek sikerült előbb, így a Kovács, Balla – Buzonics, Kaszás meccset nem is játszották végig.

Az idei küzdelmek legnagyobb meglepetését egyébként a végül negyedik helyezett Diego SC okozta, hiszen a csoportmeccsek során megverte az MTK-t. Utóbbi így már az elődöntőben találkozott a szezon legerősebb együttesével, a GYAC-cal, s nem jutott döntőbe, megszakítva ezzel azt a kiélezett csatát, amelyet a két gárda évek óta az aranyérmért folytatott.

A Somogyi Elektronic-GYAC csapata számára azonban annak volt a legkisebb jelentősége, kivel is találkozik végül a fináléban, hiszen az egyhetes sorozatban végig meggyőző teljesítményt nyújtva győzte le ellenfeleit.

Mindig a lehető legnehezebb eshetőségre készülünk, ezért végül csak kellemes meglepetés érhet bennünket – értékelte újabb bajnoki címüket a döntőt követően Somogyi Zsolt, a győriek csapatkapitánya. – Az igazsághoz azonban az is hozzá tartozik, hogy a fiúk az idén nagyot léptek előre, a játékuk színvonalában, ebből fakadóan pedig a felnőtt világranglistán is. Ennek fényében pedig már szinte kötelező volt a győzelem, amiért lelkiismeretesen, mindent meg is tettünk. Köszönettel tartozom a válogatott edzőknek azért, hogy a NEK-en készülő játékosaink nagyon jó formában érkeztek meg Győrbe, ahol a felkészülés során igazi csapattá kovácsolódtunk. S bár eddig is nagyon fontos volt számunkra a közösség, idén még erősebb lett közöttünk ez az egység. Győrben nagyon sok gyerek volt kíváncsi a meccseinkre és a válogatott játékosainkra, ami helyi szinten számunkra különösen fontos a sportág népszerűsítése terén. Boldogok vagyunk, hogy nyertünk, büszke vagyok a fiúkra.

szuper liga donto 20220710 5szuper liga donto 20220710 5Győri győzelem: újból a GYAC a Szuper Liga nyertese

 

A bajnokcsapat esetében az is fontos kérdés volt, hogy a játékosok nemzetközi programjába tökéletesen illeszkedett a Szuper Liga egyhetes sorozata. Ha másképp alakul, a csapatkapitány természetesen azt is megértette volna, ám az első számú Valkusz Máté szerint ez sohasem opció a számukra.

− Számunkra minden évben nagy dolog a Szuper Liga, imádjuk ezt a néhány napot, együtt reggelizünk, együtt edzünk, majd pedig együtt harcolunk a bajnoki címért – jelentette ki Valkusz Máté, aki egy enyhébb megbetegedés miatt a döntőben ugyan nem tudott pályára lépni, jelenlétével erőt adott társainak. – A tenisz egyéni sportág, sokszor igen magányosak vagyunk, hiányzik a közösség, amelyet mi évről évre Győrben találunk meg a Szuper Liga apropóján. Somogyi Zsolt minden feltételt tökéletesen biztosít számunkra, nekünk pedig csak játszanunk kell. Ezek a hetek engem kifejezetten feltöltenek és mentálisan kikapcsolnak.

A Kőszeg SE együttese a csoportmeccsek során egyetlen vereséget szenvedett, mégpedig a címvédőtől, az elődöntőben pedig a Diego SC-t győzte le. A szakosztály vezetője, Koltay Árpád a finálét követően az ezüstéremre is nagyon büszke volt, hiszen a klub történetében először értek el a harmadiknál jobb helyezést.

− Másfél évtizede szerepelünk a Szuper Ligában, s eddig a bronz volt a legfényesebb érmünk – beszélt a második helyezés jelentőségéről honlapunknak Koltay Árpád. – A csapategység az erősségünk, és az, hogy a sajátnevelésű fiataljainknak játéklehetőséget biztosítsunk. Persze az eredmény is fontos, hiszen a legmagasabb osztályról van szó, de nem a legfontosabb. Bizakodóan készültünk az idei sorozatra, hiszen végre mindenki hadra fogható volt, tavaly például három meghatározó játékosunkat is nélkülözni kényszerültünk. Éppen ezért a legjobb négy közé jutást tűztük ki célként, amihez a Siófok legyőzése volt a legfontosabb lépés. Az elődöntőben mindenképpen nekünk kedvezett, hogy ellenfelünk legjobbja, Madarász Gergely nem játszott, s így sikerült a döntőbe jutnunk, s ezzel eddigi legjobb eredményünket elérni.

Koltay Árpád a játékosokon túl, a csapatkapitány Lipták Jánost is dicsérte, aki remek gárdát állított össze az idei sorozatra. Kőszegen pedig ez azért is fontos, mert ha valahol van nézősereg egy találkozón, az bizony a nyugati határ mentén fekvő város. Idén is százötven-kétszáz érdeklődő volt kíváncsi a találkozókra, köztük a klubban játszó gyerekek. Az idei jó eredményben azonban annak is része lehet, hogy a kőszegieknek tizennégy csapata is játszik a szomszédos osztrák bajnokság valamelyikében a legkisebbektől kezdve egészen a legidősebbekig.

A gárda elsőszámú játékosa, Bartakovics Marcell igen elszántan készült erre a hétre, és bízott a kiugróan jó szereplésben:

− Tudtuk, hogy a négybe jutás reális cél a számunkra, ezért ezt tűztük ki magunk elé, de titokban azért reménykedtünk a döntős szereplésben is. Az mindenképpen szerencsés volt a számunkra, hogy az elődöntőben a Diego ellen játszottunk, ráadásul nekem Necz Andris jutott, aki sohasem tudott eddig legyőzni. Éppen ezért nagy önbizalommal és határozottan léptem pályára, már a meccs megkezdése előtt nyomást akartam gyakorolni rá. Ez szerencsére sikerült is és fontos találkozót nyertem ellene. A párosok döntötték el végül a döntőbejutást, szerencsére van egy Kéki Márk, Vörös Máté kettősünk, amely hazai viszonylatban kiemelkedő duónak számít. Sajnos ma már Marozsán Fábián ellen nem haraptam annyira, mint szombaton, de azért jó meccset játszottunk. Igazából azokra a találkozókra szívtam magam nagyon fel, amelyek különösen fontosak voltak, mint a Borsos Gábor elleni. Erre a győzelmemre nagyon büszke vagyok.

A harmadik helyért végül kiélezett csapat bontakozott ki az MTK Budapest és a Diego között. A fővárosi csapat harmadik helyét végül a Necz András, Szintai Dávid páros győzelme hozta meg. Utóbbi idén látta el először a csapatkapitányi feladatokat, s nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy 25 évesen a kék-fehér klub Szuper Liga gárdáját irányító nagynevű edzőinek sorába léphet.

− Természetesen szeretnék megfelelni ennek a feladatnak, s úgy gondolom, hogy a jelenlegi körülmények között örülnünk kell a harmadik helyezésnek, hiszen alaposan megküzdöttünk érte – elemezte csapata teljesítményét Szintai Dávid, aki úgy gondolja, hogy a mögötte álló tapasztalat révén sokat tud segíteni a pályára lépőknek. – Az idei év nemcsak az én új szerepköröm miatt volt más, mint a korábbiak, de azért is, mert átalakulóban van a csapatunk. Az eddig megszokott gárdából többen is kiestek, miközben jónéhány régi MTK-s tért vissza hozzánk a sorozat erejéig. De voltak balszerencsés történéseink, mint például Piros Zsombor hátfájása, ami azért befolyásolta a végeredményt. Ha nincsenek hiányzóink, biztosan meg lett volna a döntős hely, amely eredetileg a célunk volt. Úgy gondolom, hogy jövőre ütőképesebb együttessel állunk majd fel és ismét meg lesz az a finálé.

A csoportmeccsek folyamán meglepetést okozó Diego SC végül a negyedik helyen végzett, miután a helyosztón kikapott az MTK Budapesttől. Igaz erre a mindent eldöntő találkozóra már elsőszámú játékosuk nélkül kellett kiállniuk.

− Madarász Gergőnek sajnos tornára kellett utaznia, ám előtte nagyon sokat tett azért, hogy a legjobb négybe kerülhessünk – mondta Tóth Gábor János csapatkapitány, aki Gyabronka Bence legyőzésével sokat tett azért, hogy a páros meccsekre sor kerüljön. – A célunkat ezzel el is értük, még ha menet közben meg is jött kissé az étvágyunk. A legfontosabb, hogy igazi csapatként viselkedtünk a pályán és azon kívül egyaránt, amiért a játékosoknak jár a gratuláció. Valamennyi meccsen a maximumot adták, büszke vagyok rájuk. Nagy segítség volt, hogy Necz Andris, Buzonics Dominik és Kotormán Ákos egyaránt hazajött az Egyesült Államokból a Szuper Liga idején, de mint már említettem, Madarász Gergőnek is nagy rész volt a helyt állásban, Kisgyörgy Gergelynek pedig a háttér megteremtésében. Reméljük jövőre is itt leszünk, és újból meglepetést okozhatunk.

*

Szuper Liga 2022

A csoport:
Somogyi Elektronic-GYAC – Halasi TC-Bebto Team                    6-1
Siófoki Spartacus SC-Bregyó TE – Kőszegi SE                            3-4
Halasi TC-Bebto Team – Siófoki Spartacus SE-Bregyó TE           3-4
Kőszegi SE – Somogyi Elektronic-GYAC                                     2-5
Somogyi Elektronic-GYAC – Siófoki Spartacus SE-Bregyó TE      5-2
Kőszegi SE – Halasi TC-Bebto Team                                          5-2
A csoport végeredménye: 1. Somogyi Elektronic-GYAC, 2. Kőszegi SE, 3. Siófoki Spartacus SE-Bregyó TE, 4. Halasi TC-Bebto
Team.

B csoport:
MTK Budapest − Unik SE-Állványmester KFT-Vasas SC            5-2
Diego SC – Budaörsi SC                                                          6-1
Budaörsi SC – MTK Budapest                                                 2-5
Unik SE-Állványmester KFT-Vasas SC – Diego SC                    2-5
MTK Budapest – Diego SC                                                      3-4
Budaörsi SC – Unik SE-Állványmester kft.-Vasas SC                2-5
A csoport végeredménye:  1. Diego SC, 2. MTK Budapest, 3. Unik SE-Állványmester KFT-Vasas SC, 4. Budaörsi SC.

 *

Férfi Szuper Liga Final Four

Kőszegi SE - Diego SC 5-2
Bartakovics Marcell – Necz András                       6:1 6:2
Szappanos Márton – Kaszás Benjamin                  7:6, 6:7, 7-10
Khín Dániel – Buzonics Dominik                           2:6, 4:6
Vörös Máté – Kotormán Ákos                              6:4, 7:6
Kéki Márk – Tóth-Gábor János                              6:1, 6:4
Vörös, Kéki – Kisgyörgy, Tóth-Gábor                     6:2, 6:3
Bartakovics, Khin – Kotormán, Buzonics            6:2, 3:4, Diego feladta

Somogyi Electric-GYAC – MTK Budapest 5-0
Valkusz Máté – Kovács Márk                6:3, 6:3
Marozsán Fábián – Balla Péter             6:0, Balla feladta
Fajta Péter – Gyabronka Bence            6:0, 6:1
Bíró André – Marics András                 6:1 6:1
Makk Péter – Mihály Márk                   6:0 6:0

Döntő:
Somogyi Electronic–GYAC – Kőszegi SE 4-1
Marozsán Fábián – Bartakovics Marcell           6:0, 6:1
Fajta Péter – Szappanos Márton                     6:3, 6:2
Bíró André – Vörös Máté                                 6:2, 6:3
Makk Péter – Kéki Márk                                  6:3, 6:2
Trapli Szabolcs – Kovács Joachim                    1:6, 2:6

Bronzmérkőzés:
MTK–Budapest – Diego SC 5-2
Füle Mátyás – Necz András                          2:6, 6:4, 9-11
Kovács Márk – Kaszás Benjamin                  6:4 6:2
Szintai Dávid – Buzonics Dominik                6:4 6:1
Balla Péter – Kotormán Ákos                       7:5 6:0
Gyabronka Bence – Tóth Gábor János          2:6, 2:6
Szintai, Füle – Kisgyörgy, Necz                     6:2 4:6 10-3
Kovács, Balla – Buzonics, Kaszás                 3:6, 5:4, Diego feladta

*

A felsőház végeredménye:

1. Somogyi Elektronic-GYAC (Valkusz Máté, Marozsán Fábián, Fajta Péter, Bíró André, Makk Péter, Trapli Szabolcs, Rózsa Gábor, Somogyi Zsolt)
2. Kőszegi SE
3. MTK-Budapest
4. Diego SC

*

Rájátszás: kiesési mérkőzések


Siófoki Spartacus SE-Bregyó TE – Budaörsi SC 2-5
Borsos Gábor – Héjjas Csongor                    5:7, 6:2, 8-10
Balogh Bálint – Varga-Tóth Olivér                 2:6, 2:6
Sallay Péter – Szendrői László                       6:4, 6:4
Jakucska István – Szatmári Adrián                 2:6, 3:6
Bálint Dávid – Kisantal Botond                     2:6, 4:6
Borsos, Sallay – Héjjas, Varga Tóth               6:4, 6:4
Jakucska, Balogh – Kisantal, Szatmári            3:6, 5:7

Halasi TC-Bebto Team – UNIK SE Állványmester Kft-Vasas SC 1-6
Taskovics Gellért – Boros Attila                     3:6, 0:6
Metykó Mátyás – Mészáros Patrik                 6:1, 1:6, 2-10
Vizi Zsombor Zoárd – Hornung Gábor           7:6 4:6 11-9
Taskovics Teodor – Tóth Csongor                 2:6, 0:6
Fehér Alexander – Deli Mihály Ádám             1:6, 1:6
Czigler, Vizi – Boros, Hornung                       4:6, 5:7
Taskovics, Taskovics – Mészáros, Tóth          5:7, 5:7

UNIK SE-Állványmester Kft-Vasas SC - Siófoki Spartacus SE-Bregyó TE 5-2
Boros Attila – Borsos Gábor                      6:2, 6:4
Mészáros Patrik – Balogh Bálint                1:6, 6:1, 10-1
Hornung Gábor – Sallay Péter                   6:3, 1:6, 5-10
Tóth Csongor – Jakucska István                6:0, 6:3
Hermán Benedek – Bálint Dávid               6:4, 6:3
Boros, Mészáros – Jakucska, Balogh         6:4, 7:5
Hermán, Tóth – Sallay, Bálint                    6:7, 5:7

Budaörsi SC - Halasi TC-Bebto Team 6-1
Héjjas Csongor – Czigler Bálint                   6:2, 6:1
Varga-Tóth Olivér – Taskovics Gellért          6:1, 6:2
Szendrői László - Metykó Mátyás                6:4, 6:1
Szatmári Adrián – Vizi Zsombor Zoárd         6:4, 6:0
Kisantal Botond – Taskovics Teodor           1:6, 4:6
Szatmári, Varga-Tóth – Czigler, Vizi             6:4, 6:4
Héjjas, Kisantal – Taskovics, Taskovics       7:5, 6:2

Az alsóház végeredménye:
5. Unik SE Állványmester Kft-Vasas SC
6. Budaörsi SC
7. Siófoki Spartacus SE-Bregyó TE
8. Halasi TC-Bebto Team (kiesett az I. osztályba)

 

Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Read more
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline
Functional
Tools used to give you more features when navigating on the website, this can include social sharing.
AddThis
Accept
Decline