search
Hornung Gábor és Szőke Ádám
Hornung Gábor és Szőke Ádám

 

A korosztályos Budapest- és vidékbajnokság pénteken zárult a legidősebb fiúk egyéni és páros döntőivel.

Baján az SVSE, a fővárosban pedig a Pasarét TK volt duplán is érdekelt az utolsó finálékban.

 

Gy. Szabó Csilla írása (tenisz-palya.hu) * Budapesten és Baján egyaránt az F16-os és F18-as egyéni döntőkkel zárult a korosztályos Budapest- illetve vidékbajnokság. Talán nem véletlen, hogy mindkét helyen egy olyan klub duplázott, amely egyébként is élen járt a kiállított csapatok számában. A Népligetben Nemes Gábor, a Pasarét TK vezetőedzője drukkolhatott egyidőben két játékosának is, Szőke Ádám Gábornak, illetve Bakonyi Dávidnak, míg Baján soproni kollégája, Úr Csaba figyelte Bakó Bálint és Sift Barnabás fináléját. A négy felsorolt játékos közül végül csupán utóbbinak kellett ezüstéremmel beérnie, hiszen az SVSE teniszezője 5:7, 7:5, 6:2-es vereséget szenvedett a Kiskút TK fiataljától, Juhász Bencétől.

− Barnus esélyesként lépett pályára, s hogy végül nem sikerült nyernie, azt sajnos a betegség rovására kell írnunk, hiszen még tegnap is hőemelkedése volt – mondta együttérzéssel Úr Csaba a péntek déli döntőt követően. – De erről azért nem szeretnék hosszasan értekezni, mert egy játékosnak a nehezítő körülmények ellenére is ki kell hoznia magából a maximumot. Vagy pedig egy új, a megváltozott helyzethez jobban alkalmazkodó taktikát választani. Ez most nem sikerült, de az élet nem áll meg és a második helynek is örülnünk kell. Különösen azért, mert ismét büszkék lehetünk csapatunkra, összesen tizenhat érmet nyertünk, hét aranyat, hat ezüstöt és három bronzot. Van ugyan korosztály, amelyben bent maradt egy-két érem az egyéni küzdelmek során, de a sport ilyen. Az aranybusz hamarosan indul vissza Sopronba, s Bakó Bálinton kívül Rekedt-Nagy Panni is triplázott a legfényesebb éremből. Ők természetesen az országos bajnokságon is dobogóra esélyesek, úgyhogy folytatódik a munka, gratulálok valamennyi játékosunknak és edzőnknek, hiszen ismét jó munkát végeztek.

A pénteki bajai döntőkben ugyan már nem volt érdekelt a Gellért Tenisz Iskola, ám ők is érmekkel megrakodva tértek haza Szegedre. A négy arany, két ezüst és öt bronzérem azért különösen nagy öröm a vezetőedző Kiss György számára, mert az előjelek korántsem voltak kedvezőek.

− Két meghatározó játékosunkat kellett teljesen vagy részben nélkülöznünk, Tóth Ákos János épp a vidékbajnokság előtt nyerte meg első kettes kategóriás Tennis Europe tornáját Szerbiában, ám a hazaérkezést követően azonnal lebetegedett, Bíró Melinda pedig sérüléséből még nem épült fel annyira, hogy az egyéni meccseket is vállalhassa – kezdte értékelését Kiss György. – Borúlátásom azonban nem igazolódott be, mert számos játékosunk felülmúlta önmagát, a fiú tizennégyes csapat például Jancsi nélkül lett bronzérmes. Zádori Kristóf és Horváth Döme nevét ezért ki is kell emelnem, hiszen ketten hajtották végre ezt a bravúrt. Összességében azonban a Jancsi és Melinda révén szinte biztos érmek kiesése ellenére is jobban szerepeltünk, mint tavaly, hiszen öt csapatunk kvalifikálta magát az országos bajnokságra. A tizenhatos lányok között Major Stella és Kis-Czakó Eszter vívott házidöntőt, rájuk azért vagyok büszke, mert színvonalas, jó meccset játszottak a fináléban, de Bíró Marcell három bronzérme is kiemelkedő teljesítmény a számomra. Bíró Melindának pedig köszönet jár azért, hogy sérüléséből felépülőben is aranyéremhez segítette az U18-as leánycsapatot. Remélem, az ob-n már komplett csapattal fogunk felállni és a mostaninál is jobb eredményeket elérni.

 

nemes gabor bakonyi david es szoke adam 2022nemes gabor bakonyi david es szoke adam 2022Bakonyi Dávid, Szőke Ádám és Nemes Gábor edző

 

Az Építők-pályán igen gyorsan kezdődtek pénteken a díjátadók, hiszen az U18-as fiúk döntőjében, Hornung Gábor (Vasas SC) az első szettet követően feladta a mérkőzést Szőke Ádám ellen, aki így első Budapest-bajnoki címét nyerte. Igaz, nem éppen az általa elképzelt körülmények között.

– Nagyon sajnálom, hogy Gábornak megfájdult a válla, jobb érzés lett volna egy hosszú mérkőzés után felállni a dobogó legmagasabb fokára – mondta az eredményhirdetést követően Szőke Ádám, aki az utóbbi egy évben Berezvai Kolos irányításával készül, ám a csapatversenyben korosztályos és felnőtt szinten egyaránt büszkén viseli a pasaréti mezt, hiszen ez a klub az, amelyhez tíz évvel ezelőtt az első igazolása kötötte. – A hétvégén az ob egyes felnőtt csapatban nyertem, majd a korosztályos csb-n is sikerrel rajtoltam Liszka Marci legyőzésével, tehát egy jó szériából érkeztem az egyéni versenyre. A célom a döntő volt, ám a számszerű eredménynél is fontosabb, hogy a jövő heti temesvári juniortornára jó meccsekkel készüljek fel. Ez leginkább Gábor ellen sikerült, s bár csak egy szettet játszottunk, azért az elég küzdelmesen alakult. Most ment a legjobban a tenisz, jól variáltam, miközben nagy csatát vívtunk. Nagyon boldog vagyok, hiszen ez az első Budapest-bajnoki aranyérmem, de mostantól a nemzetközire koncentrálok. Eddig négyes kategóriás tornán a legjobb nyolcig jutottam, ezért egy elődöntő vagy egy döntő a következő célom. De ha az első fordulóban a mezőny legjobbjától magas színvonalú meccsen kikapok, már azzal is fejlődök.

Hornung Gábor hosszú kihagyás után érkezett a Budapest-bajnokságra, hiszen a hátsérülése miatti két hónapos teljes leállást követően, az elmúlt másfél hónapban még csak visszatérőben volt a teniszpályára. A Szőke Ádám elleni találkozó azonban nem is igazán a csúcsforma hiányán múlt, sokkal inkább azon, hogy az újbóli nagy megterheléshez a keze még nem alkalmazkodott.

− Fejben szerintem nem voltam rossz, a játékomon azonban még van mit javítani, hiszen korántsem vagyok olyan pontos az ütéseimben, mint a sérülés előtt – vélte Hornung Gábor, aki ilyen körülmények között maximálisan elégedett volt az egyéniben nyújtott teljesítményével. – A szervám sem jött még vissza igazán, de a hátsérülés miatt azt csak a bajnokság előtti napokban kezdtem ismét gyakorolni.

 

zsembery bakonyi bp bajnoksag 2022zsembery bakonyi bp bajnoksag 2022Zsembery András és Bakonyi Dávid

 

A szomszédos pályán, az U16-os fiúk döntőjében viszont hosszú, nagy csata bontakozott ki a pasaréti Bakonyi Dávid és a Unik SE játékosa, Zsembery András között. Az elsőszámú kiemelt Bakonyi 7:5-re nyerte az első szettet, a másodikat viszont már kicsit könnyebben, 6:3-ra hozta. Annak ellenére, hogy ő sem volt tökéletes formában, hiszen nemrégiben esett át a koronavírus-fertőzésen, amelynek utóhatásait a pénteki döntőn is érezte.

− Az ebből fakadó fáradékonyság sokkal jobban hátráltatott, mint az esélyesség terhe – vallotta be a finálét követően Bakonyi Dávid. – Tavaly már nyertem párost Jilly Ádám oldalán, de egyéniben ez az első Budapest-bajnoki címem, ezért nagyon örülök neki. A csapatverseny éppen miatta indult kicsit nehezebben a számomra, mert Ádámtól vereséget szenvedtem. Mindig szoros meccseket játszunk egymás ellen, most neki jött ki jobban a lépés. Az egyéni végén azonban nekem, ami semmit nem változtat azon, hogy párosban egymás oldalán küzdünk tovább. Ahogy most, az egyéni finálé után is, jóllehet meglehetősen fáradt vagyok, s a kezem is fájni kezdett a terhelés miatt. Az országos bajnokságon erősebb mezőny várható, hiszen Sift, Kincses és Halmos is az indulók között lesz, szeretnék ellenük játszani és minél jobb eredményt elérni.

szasz kovacs bp 2022szasz kovacs bp 2022F14: Szász Mihály és Kovács Marcell

 

A sorsolást látva a másik döntős, Zsembery András is a győzelemben reménykedett, ám ez most nem jött össze Bakonyival szemben. Pedig a Budapest-bajnokság kifejezetten jól indult számára, hiszen Mészáros Patrik oldalán az U18-as fiúk mezőnyében nyertek aranyérmet.

− Nagyon jó bemelegítés volt a számomra a korosztályos csb, önbizalmat adott a győzelem. Ez az ezüstérem pedig az egyéni karrieremben jelenthet egy jó lökést, az utóbbi időben ugyanis nem volt olyan nagy szerencsém a versenyzésben, mint korábban. Egy rossz perióduson vagyok túl, remélem a mostanihoz hasonló sikerek következnek.

Az egyes döntőket követően Nemes Gábor sem titkolta büszkeségét, hiszen az U14-es fiúcsapat aranyérmével együtt összesen hármat elsősége szereztek.

− Hét csapattal indultunk, a tizennégy éven aluliak között voltunk a legerősebbek, de ez számunkra természetes is, hiszen klasszikus utánpótlás-nevelő egyesület vagyunk. Persze közben a fiúk is megnőttek, hiszen Ádám most már a legidősebbek között nyert. Nagy öröm számunkra, hogy ennyire büszke a pasaréti gyökereire és edzeni ugyan nem nálunk edz, de a csapatban továbbra is számíthatunk rá. Mostantól az országos bajnokságra készülünk, július közepén Szombathelyre megyünk edzőtáborozni, a Savaria Tenisz Klubba. Mindent megteszünk, hogy az ob-n is győzelmekkel tegyük fel a pontot a hétköznapokban végzett kemény munkára.

 f18 videk 2022f18 videk 2022F18-as dobogó, vidékbajnokság

     

                      Budapest-bajnokság, egyéni

F12: 1. Kiss Domonkos (Tenisz Műhely), 2. Balázs Dávid (Tenisz Műhely) 6:3, 6:3, 3. Paksi Vince (Minorex) és Jeliszejev Mihály (Alfa TI). - Páros: 1. Giovantsis, Kiss D., 2. Balázs Dávid, Sávolt Dorián 6:1, 6:4, 3. Olasz Botond, Tóth Barnabás (MTK) és Sonkodi Boldizsár, Jóny Márk (Vasas, Alfa TI)
F14: 1. Kovács Marcell (Pasarét), 2. Szász Mihály (Bebto) 1:6, 6:2, 6:2, 3. Schmidinger Dániel (Tenisz Műhely) és Lázár Tamás (Bebto) - Páros: 1. Kovács Marcell, Sághy Bálint (Pasarét), 2. Bakonyi Dániel, Szász Mihály (Bebto) 6:3, 6:3, 3. Varga Oszkár, Váradi Ernő (tenisz Partner, Pasarét) és Laczkovicz Zoltán, Mlinárik Bálint (Vasas)
F16: 1. Bakonyi Dávid (Pasarét), 2. Zsembery András (Unik SE)), 7:5, 6:3, 3. Nagy Botond (Alfa TI) és Grossmann Maxim (MTK) - Páros: 1. Jilly Ádám, Bakonyi Dávid (Alfa TI, Pasarét), 2. Mező Marcell, Nagy Botond (MTK, Alfa TI) 7:6(8), 6:4, 3. Almádi Attila, Grossmann Maxim (MTK) és Góczi Erik, Zsembery András (Tenisz Műhely, Unik SE)
F18: 1. Szőke Ádám (Pasarét), 2. Hornung Gábor (Vasas) 7:5, sérülés, 3. Liszka Márton (Vasas) és Kisantal Botond (Tenisz Műhely) - Páros: 1. Kisantal Botond, Szőke Ádám (Tenisz Műhely, Pasarét), 2. Liszka Márton, Varga János (Vasas) 6:1, 6:2, 3. Laczkó Béla, Visontai Milán (MTK) és Szabó András, Tófalvi Marcell (Pasarét)

L12: 1. Kovács Emese (Tenisz Műhely), 2. Sávolt Karolina (Tenisz Műhely) 7:6(8), 6:4, 3. Markovits Mirabell (Tenisz Műhely) és Halbritter Borbála (Bebto) - Páros: 1. Kovács Emese, Halbritter Borbála (Tenisz Műhely, Bebto), 2. Nagy Ramóna, Markovits Mirabell (Tenisz Műhely) 6:3, 6:1, 3. Bertók Nelli, Jánosik Liliana (Fortuna, Funside) és Galla Liza, Mazán Aliz (MTK)
L14: 1. Kálmán Luca (Alfa TI), 2. Nemcsek Gréta (Vasas) 6:1, 6:4, 3. Kardos Lora (RTA) és Benke-Giosanu Izabella (Vasas) - Páros: 1. Beviz Lujza, Sávolt Karolina (Tenisz Műhely), 2. Kállay Dorina, Kristyán Fanni (Bebto, Tenisz Műhely) 6:1, 6:4, 3. Fehér Lola, György Sára (Bebto)
L16: Farkaslaki-Hints Flóra (Tenisz Tanoda), 2. Komlódi Kiara (PG) 6:3, 6:2, 3. Gyenge Csenge (Tenisz Műhely) és Nagy Gréta (MTK) - Páros: 1. Farkaslaki-Hints Flóra, Nagy Gréta (Tenisz Tanoda, MTK), 2. Fehér Laura, Kovács Luca (PG, Pasarét) 6:3, 6:2, 3. György Emília, Zab Míra (Bebto) és Burkus Bella, Kovács-Sebestyén Lili (Next, MTK)
L18: 1. Kántor Anna (MTK), 2. Eperjesi Kata (PG) 6:0, 6:0, 3. Németh Kitti (Fortuna) és Rágyánszki Virág (MTK) - Páros: 1. Bodó Blanka, Eperjesi Kata (MTK, PG), 2. Juhász Janka, Szilágyi Ágota (Vasas, PG) 6:4, 6:0, 3. Lay Kinga, Németh Kitti (Fortuna)

                    Korosztályos vidékbajnokság

F12: 1. Mokán István (Viharsarok), 2. Szebeni Miklós (Future) 6:4, 6:3, 3. Rekedt-Nagy Zoltán (Panakor) és Tóth Vilmos (Future) - Páros: 1. Mokán Miklós, Lipp Máté (Viharsarok), 2. Fazekas Vencel, Mátyás Hunor (Open TV, Gyula) 6:1, 6:3, 3. Oláh-Le Milan Viet, Rekedt-Nagy Zoltán (SVSE, Panakor) és Szebeni Miklós, Tóth Vid (Future,Viharsarok)
F14: 1. Závaczki Milán (Marso), 2. Takács Bercel (Dunakeszi) 7:6(8), 5:7, 6:2, 3. Pajor Bertalan (PVTC) és Kulcsár Kristóf (ZTE) - Páros: 1. Kulcsár Kristóf, Závaczki Milán (ZTE, Marso), 2. Pajor Bertalan, Simon István (PVTC) 6:1, 6:3, 3. Somogyi Ábel, Takács Bercel (Dunakeszi) és Kovács Barnabás, Vitéz Csongor (Sportmánia, Marso)
F16: 1. Juhász Bence (Kiskút), 2. Sift Barnabás (SVSE) 5:7, 7:5, 6:2, 3. Taskovics Viktor (Kiskunhalas) és Major Áron (Open TV) - Páros: 1. Kurucsai Dominik, Major Áron (Kiskút, Open TV), 2. Taskovics Viktor, Varga Ákos (Kiskunhalas, DEAC) 6:2, 6:1, 3. Draskovits Dénes, Varga Zsombor (Budaörs) és Horváth Bence, Virághalmi Viktor (Panakor, Sportmánia)
F18: 1. Bakó Bálint (SVSE), 2. Bíró Marcell (Gellért) 6:1, 6:0, 3. Bencző Balázs (DEAC) és Boros Botond (SVSE) - Páros: 1. Bakó Bálint, Sift Barnabás (SVSE), 2. Boros Botond, Kovács Vilmos (SVSE) 6:0, 6:4, 3. Bíró Marcell, Temesvári Balázs (Gellért) és Bencző Balázs, Gödri István (DEAC)

L12: 1. Rekedt-Nagy Panni (SVSE), 2. Fizel Laura (SVSE) 6:2, 6:4, 3. Sziklai Zota (Optofit) és Nógrádi Noémi (Gubacsi TK) - Páros: 1. Rekedt-Nagy Panni, Fizel Laura (SVSE), 2. Lehoczki Noémi, Szilágyi Alexandra (SVSE), 6:0, 6:0, 3. Csernus Tímea, Vecseri Bianka (Gyula, SVSE))és Nógrádi Noémi, Sziklai Zita (Gubacsi TK, Optofit)
L14: 1. Sziklai Eszter (Optofit), 2. Szalay Milla (Baja) 6:1, 6:2, 3. Teker Lotti (Kiskút) és Kovács Hédi (Gyula) - Páros: 1. Szalay Milla, Sziklai Eszter (Baja, Optofit), 2. Kovács Hédi, Buchholcz Bora (Gyula, Gellért) 6:2, 6:3, 3. Csukás Réka, Sebestyén Mira (Gyula) és Sándor Lara, Teker Lotti (Marso, Kiskút)
L16: 1. Kis-Czakó Eszter (Gellért), 2. Pécsi Boglárka (Future) 6:2, 6:1, 3. Ruzsinszky Hanna (BUSC) és Böröczky Emília (Fitt) - Páros: 1. Kis-Czakó Eszter, Major Stella (Gellért), 2. Farkas R Bonita, Pécsi Boglárka (BBTC, Future) 6:4, 4:6, 10-6, 3. Bányai Boglárka, Péter Lili (DEAC) és Szabó Lora, Ruzsinyszky Hanna (Kiskút, BUSC)
L18: 1. Semperger Ivett (Budaörs), 2. faludi Vivien (SVSE), 3. Kuti Aliz (SZVUK)

 

Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Read more
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline
Functional
Tools used to give you more features when navigating on the website, this can include social sharing.
AddThis
Accept
Decline