Tenisz Club Monor Sport Egyesület

2200 Monor | Pest megye
Balassi Bálint u., sporttelep
Kapcsolat
Kapcsolattartó: Kovács Péter, Városi Ferenc
Telefon: +36-20/403-8634, +36-20/993-4000 és +36-30/539-8323
E-mail: kobrapeti12@gmail.com és varosifeco598@gmail.com

Bemutatkozás

A városi sportpálya területén, az uszoda szomszédságában a Tenisz Club Monor négy salakos pályát üzemeltet, kettőn villanyvilágítás is van. 2016-ban megalakult a Play Tenisz Suli.

Talán kevesen tudják, de a Monori Sportegyesület több mint száz éves története során az 1920-as évektől 1944-ig már működött tenisz szakosztály. A teniszpálya, mely télen korcsolyapályaként üzemelt, a jelenlegi autóbusz pályaudvar helyén, a Bocskai utcában épült meg.

Az évszázad második felében lakossági összefogás és baráti társaságok által több helyen létesült teniszpálya (pl. a gimnázium területén egy salakos, a sportpályán pedig két bitumenes). Így készült el 1985-ben nyolc lelkes sportbarát összefogásával a Csanádi utcában egy régi homokbánya gödrében az a salakos teniszpálya, melyen a tulajdonosok kezdeményezésére először 1994-ben szerveztek nyári tenisztábort gyerekeknek.

A nagy érdeklődésre való tekintettel rendszeressé váltak a táborok, tanfolyamok, és 1995 áprilisában – Kocsis János szakosztály elnök, és Filadelfi Zsolt vezető edző irányításával, 8 fő taglétszámmal – 51 év eltelte után ismét megalakult a tenisz szakosztály. A taglétszám évről évre emelkedett, majd 1997-ben elkészült a második teniszpálya is.

A 2000. év újabb jelentős változást hozott a klub életében. A Balassi Bálint utcai sportpálya területén a Tie-Break Teniszsport Bt. által épített és üzemeltetett négy salakos teniszpálya nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Monor városa bekerült a Magyar Tenisz Szövetség versenynaptárába korosztályos, felnőtt és veterán versenyek rendezésével.

A tenisz, mint tömegsport szélesebb körben terjedt el a lakosság körében is. Ehhez nagymértékben hozzájárult a 2002-ben két pályához elkészült világítás, és a teniszpálya szomszédságában 2004-ben megépült városi uszoda is.

Részletek

A pályák száma
4
Fedett pályák nyáron
0
Fedett pályák télen
0
A pályák borítása
salakos
Éves nyitvatartás
a szabadtéri szezonban
Heti nyitvatartás
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
Nyitvatartás napszakokban
8-tól 13-ig
13-tól 16-ig
16-tól 20-ig
sötétedés után is
Nyitvatartás
H-V: 8-22
Előfoglalás
nincs
Sportszolgáltatások
labda kapható
ütő bérelhető
ütőhúrozás
oktatás
ütőpartner
További szolgáltatások
öltöző
zuhanyozó
büfé, kávézó
ingyen parkolás
Szálláshelyek a közelben
igen

Térkép

Hozzászólások

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső