Budakalászi Tenisz Club

2011 Budakalász | Pest megye
Szentendrei u. 7.
Kapcsolat
Kapcsolattartó: Lugosi Ferenc
Telefon: +36-30/222-2899, +36-26/342-807
E-mail: info@kalasztenisz.hu

Bemutatkozás

Egykor a Szentendrei út 3. szám alatti ház helyén voltak a Lenfonó-pályák, s az 50-es években kaptak új otthont. A sportág meghonosítása id. Lugosi Károly szívügye volt. Három szabadtéri pályájuk van.

Ami a versenyzést illeti, a klub csapatai rendszeresen vívtak mérkőzéseket, szerepeltek különböző szintű bajnokságokban. Az 56-os forradalmat követő időszakban egy időre „vándorélet” kezdődött: a csapat beolvadt a Könnyűipari Minisztérium együttesébe (két pályájuk, mai szemmel nevetséges helyen, a HÉV sínek és a Duna között volt a budai oldalon, a ma már megszűnt HÉV-kereszteződés után. a Lajos utcával szemben – visszaemlékezések szerint egy rossz ütés után majd a Margit-hídig kellett „kísérni” a labdát, mire kihalászták...)

A rakparti út bővítésével a pályát bezárták, és a társulat új otthont keresett, s a Goldberger csapatába olvadt bele. (Tímár utcai megállónál lévő pályák ma már csak nyomokban léteznek).

A hetvenes évek közepén ismét önálló felnőtt csapat szerveződött a közben a nyugdíjassá vált alapítókból és a hozzájuk csatlakozó „újakból”: többek között Herendi Lajos, Lugosi Károly, ifj. Lugosi Károly, Wirker László, Pap Ferenc, Lugosi Ferenc, Beck István, Czerman István és Szalma Zoltán szerepelt akkoriban a kalásziak együttesében.

A Textilgyár megszűnésével a teniszpálya üzemeltetése 1993-ban magánkézbe került, a szakosztály egyre kevesebb lehetőséget kapott, így a csapat a hazai mérkőzéseit nem Budakalászon, hanem a Vasas Folyondár utcai pályáin volt kénytelen rendezni. A Faluház 1996-os átadásával egy időben a teniszklub megkapta a pályák bérleti jogát, majd 1998. márciusában megalakult a Budakalászi Tenisz Club (alapítók: Czibula Sándor, Csóka Csaba, Csóka Imre, Dorojcsák László, Gara Pál, Horváth István, Horváth László, Nagy Tibor, dr. Oláh Tamás és Pajtli Tibor).

 

 

Részletek

A pályák száma
3
Fedett pályák nyáron
0
Fedett pályák télen
0
A pályák borítása
salakos
Éves nyitvatartás
a szabadtéri szezonban
Heti nyitvatartás
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
Nyitvatartás napszakokban
8-tól 13-ig
13-tól 16-ig
16-tól 20-ig
Nyitvatartás
H-V: 8-20
Előfoglalás
van
Sportszolgáltatások
labda kapható
ütő bérelhető
ütőhúrozás
oktatás
ütőpartner
További szolgáltatások
öltöző
zuhanyozó

Térkép

Hozzászólások

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2021

Pályakereső