Bólyi Sport Egyesület

7754 Bóly | Baranya megye
Park utca
Kapcsolat
Kapcsolattartó: dr. Falusi Mihályné
Telefon: +36-20/393-1099
E-mail: falusi@boly.hu

Bemutatkozás

A Bólyi Teniszklub 1930-ban alakult. A hajdani hercegi kastély parkjában, évszázados fák árnyékában négy kiváló minőségű salakos pályával és egy komfortos klubházzal várja az érdeklődőket.

Ritkaságszámba megy, hogy egy kis település ilyen nagy múltú teniszklubbal rendelkezik. Ezek ismeretében nem meglepő, hogy a klub történetét a közelmúltban ketten is feldolgozták: Dalos Endre A szülőföld (Németbóly, Bóly) sportja című sorozat III. kötetében, dr. Rózsás József pedig A bólyi tenisz története 1930-2005 című könyvében. Mindkét szerző egykor aktív, ma tiszteletbeli tag, akiknek a klub történetében meghatározó szerepük volt.

A felújított és a fiatalok által birtokba vett egykori hercegi pályán az ötvenes évek végén Dalos Endre irányításával kezdett kialakulni az a gárda, amelynek tagjai aztán játékosként, edzőként, sportvezetőként országos hírűvé tették a bólyi teniszt. Unokatestvére, a pedagógusként dolgozó dr. Rózsás Endre szintén nem csupán játékosként szolgálta a település teniszsportját. Szakosztályvezetői, szervezői munkájának eredménye, hogy új pályák készültek, öltöző épült. A bólyi tenisz elismertségét jelezte, s komoly szakmai sikernek számított, hogy a hetvenes években a Magyar Tenisz Szövetség országos vándoredzője több alkalommal is tartott nyári edzőtábort a bólyi fiataloknak. A legkiválóbbak meghívást kaptak a vidék utánpótlás teniszválogatottjának téli fővárosi edzéseire.

A korábban évtizedeken át az országos élvonalban is szerepelt, utánpótlás-neveléséről is híres klub ma már inkább amatőr játékosok baráti társasága, akik a pályákat magunk tartják karban, elsősorban egymás közt játszanak, de részt vesznek egyéni és csapatversenyeken is. A klubtagok száma 80 fő, melynek közel a fele gyermek illetve ifjúsági korú.

Részletek

A pályák száma
4
Fedett pályák nyáron
0
Fedett pályák télen
0
A pályák borítása
salakos
Éves nyitvatartás
a szabadtéri szezonban
Heti nyitvatartás
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
Nyitvatartás napszakokban
8-tól 13-ig
13-tól 16-ig
16-tól 20-ig
Nyitvatartás
H-V: 8-20
Sportszolgáltatások
labda kapható
ütő bérelhető
ütőhúrozás
oktatás
ütőpartner
További szolgáltatások
öltöző
zuhanyozó
büfé, kávézó
ingyen parkolás

Térkép

Hozzászólások

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső