Nemzeti Edzésközpont

1037 Budapest III. kerület | BUDAPEST
Mikoviny u. 2-4.
Kapcsolat
Kapcsolattartó: Nagy Viktor
Telefon: +36-1/803-6210, +36-30/932-2775
E-mail: info@huntennis.hu, nek@huntennis.hu

Bemutatkozás

Hat salakos és három kemény (rebound ace) játéktér, illetve a a régi csarnokban egy rekortan borítású pálya van. A téli szezonra sátrakat borítanak a pályák fölé.

Az egykori Bányász Klubból alakult Tálentum Tenisz Klub helyén 2014 tavaszától már hivatalosan a Magyar Tenisz Szövetség üzemelteti hazánk egyik prominens tenisz létesítményét. A junior illetve a felnőtt válogatott edzései mellett az amatőr teniszezők játéklehetősége, illetve a gyermek oktatás is helyet kap a NEK programjában.

Több nagyobb, 10 ezer és 25 ezer dollár összdíjazású nemzetközi felnőtt verseny és junior ITF torna rendezése után 2016 őszén a megújult NEK épülete és pályái (és a szomszédos Folyondár utcai létesítmény) adott a junior Davis Kupa és Federation Kupa világdöntőjének, 16-16 nemzeti válogatott részvételével. A következő két esztendőben szintén megrendezték ugyanezt a világversenyt, 2017 tavaszán pedig hazánk legrangosabb nemzetközi versenye, egy 250 ezer dolláros ATP viadal házigazdája volt a sporttelep.

A pályák teljes felújítása és a központi épület 2016 szeptemberére készült el. A háromszintes üvegpalota, melynek összes bruttó alapterülete 1230 négyzetméter a domboldalba illeszkedik.

A legfelső, érkezési szinten kaptak helyet az irodák, a Magyar Tenisz Szövetség hivatalai, melyek a pályákra néznek. Ugyanezen a szinten, de a szárny zártabb részében helyezkedik el egy 16 ágyas szállodai egység. Lentebb található a konditerem és öltözők mellett a teraszos büfé. Az épületben a fűtést és melegvíz előállítást elektromos energia segítségével, korszerű, hőszivattyús (VRF) rendszerrel biztosítják.  

A teniszcentrumban 2018-ra fedett csarnok épült, három kemény pályának helyt adva.

Részletek

A pályák száma
10
Fedett pályák nyáron
1
Fedett pályák télen
10
A pályák borítása
salakos
kemény
egyéb
Éves nyitvatartás
a szabadtéri szezonban
a fedettpályás szezonban
Heti nyitvatartás
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
Nyitvatartás napszakokban
világosodástól 8-ig
8-tól 13-ig
13-tól 16-ig
16-tól 20-ig
sötétedés után is
Nyitvatartás
H-V 7-22
Előfoglalás
van
Sportszolgáltatások
labda kapható
ütő bérelhető
ütőhúrozás
oktatás
ütőpartner
További szolgáltatások
öltöző
zuhanyozó
fitness
ingyen parkolás
Szálláshelyek a közelben
igen

Térkép

Hozzászólások

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső