Építők teniszközpont

1101 Budapest X. kerület | BUDAPEST
Vajda Péter u.
Kapcsolat
Kapcsolattartó: Dundler József
Telefon: +36-30/932-6398
E-mail: dundler.jozsef@upcmail.hu

Bemutatkozás

Tradicionális sportkör, 12 szabadtéri salakpályával és 3 Supreme borítású fedett teniszcsarnokkal. Számos rangos hazai és nemzetközi verseny otthona.

A Népligeten belüli sporttelepet eredetileg a Tisztviselőtelep Tornaegyesülete igényelte a fővárostól 1896-ban, és bérelte is ki 10 évre 20 aranykoronáért (Zseny József). Itt állították fel a milleneumi kiállításon vásárolt csarnokot (melynek középső része még ma is áll ) és nyáron teniszpályákat, télen korcsolyázópályát tartottak fenn. A Tornaegyesület azonban az 1910-es évek elejére megszűnt, a sporttelep utána inkább magánvállalkozásként működött tovább. 

A háború után, a szocializmus alatt a Gyárépítők kapta meg a területet. Az Építők SC tenisz szakosztályának elődje a Gyárépítők ( a későbbi 22.számú Állami Építőipari Vállalat ) Sportköre volt. A Gyárépítők tenisz szakosztályáját 1949-ben alapították a Sportkörön belül, és igen komoly sikereket értek el, többek között megszerezték a magyar nemzeti bajnokság I. osztályának III. helyezését is. Később, 1966-tól a Budapesti Középületépítő Sportegyesület szakosztályaként működtek tovább. 

A 80-as években Építők SC népligeti, központi sporttelepén az új, 3 pályás teniszcsarnok, gyors Supreme szőnyeg borítással, amely egyedülálló volt az országban, Kafelnyikov is játszott itt. 

 

Részletek

A pályák száma
15
Fedett pályák nyáron
3
Fedett pályák télen
3
A pályák borítása
salakos
kemény
Éves nyitvatartás
a szabadtéri szezonban
a fedettpályás szezonban
Heti nyitvatartás
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
Nyitvatartás napszakokban
világosodástól 8-ig
8-tól 13-ig
13-tól 16-ig
16-tól 20-ig
sötétedés után is
Nyitvatartás
H-V: 6-22
Előfoglalás
van
Sportszolgáltatások
labda kapható
ütő bérelhető
ütőhúrozás
oktatás
ütőpartner
További szolgáltatások
öltöző
zuhanyozó
büfé, kávézó
ingyen parkolás
Szálláshelyek a közelben
igen

Térkép

Hozzászólások

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső