Másfél százan gyűltek össze Tóth Judit Bianca hívó szavára a Bregyó Tenisz Klubban. A székesfehérvári szakember éppen tíz évvel ezelőtt rendezte meg először a különleges családi napot, mégpedig kaposvári kollégájával, Baranyai Sándorral közösen. A Bregyó Tenisz Klub vezetése az utánpótlás-nevelés terén a Teddy Tennis-szel és az Alba Bianca Tennis Clubbal működik szorosan együtt.

 

Gy. Szabó Csilla írása (tenisz-palya.hu) * „Nálad a szerva, nagyi!” - hangzott el a sajátos felszólítás a Bregyó Tenisz Klubban, ahol Tóth Judit Bianca, az Alba Bianca Tennis Club alapítója rendezett igazi teniszünnepet.

A székesfehérvári szakembertől persze korántsem szokatlan, hogy olyan családi programot szervez kedvenc sportága népszerűsítésére, amelyen kicsik és nagyok egyaránt szívesen látott vendégek. Hitvallása szerint ugyanis sportolni a fizikális állapottól és az életkortól függetlenül mindig kell. Teniszezni pedig még 99 évesen is bátran lehet.

A Bregyó Tenisz Klub négy fedett pályájához közeledve, már messziről hallani lehetett: buli van. Méghozzá nem is kicsi. A sátorba lépve szembesültünk azonban csak igazán az összejövetel nagyságával. Amerre csak néztünk, vidám arcokat láttunk, kezükben teniszütővel a sorukra várva. Nem kevesebb, mint másfél százan jöttek össze azért, hogy a teniszt ünnepeljék!

− A járvány miatt két év kimaradt, ezért most különösen boldog vagyok, hogy folytatódott az éppen tíz évvel ezelőtt megkezdett családi nap sorozatunk – avatott be bennünket az esemény múltjába Tóth Judit Bianca, aki, ha éppen nem a feladatokat ismertette, vagy szervezte a programot, akkor ütővel a kezében állt a sor végén, mosolygott, beszélgetett és teniszezett.

– Kaposvári kollégámmal, Baranyai Sándorral közösen találtuk ki ezt az egészet, és nagy öröm számomra, hogy még mindig együtt szervezzük. Szövetség, szakma és szeretet. Ez a három szó mindent elmond a szándékainkról, az itt lévő sok-sok segítő edző pedig éppen azt az üzenetet képviseli jelenlétével, hogy egymást tisztelve, együtt érhetjük el a legnagyobb eredményeket. A negyedik kulcsszó pedig a család. Ezzel a programmal ugyanis nem titkoltan mindenkit meg akarunk szólítani, itt, Székesfehérváron. Ezért is használtuk a piros labdákat, hiszen voltak, akik most vettek ütőt életükben először a kezükbe.

 

20230311 csaladi nap bregyo 2a

 

A program egy kellemes hangulatú edzéssel indult, éppen azok kedvéért, akik teljesen kezdőként érkeztek a teniszpályára. S amikor már mindenki kellőképpen otthonosan érezte magát, akkor jöhetett a versengés. Tíz-tizenöt fős csapatokat állítottak össze, amelynek tagjai az edzők által adogatott labdák segítségével küzdhettek meg egymással. S bár ezúttal tényleg nem az eredmény számított, azért végül mindenkinek érem került a nyakába. S mindez röpke három óra alatt, a szervezőknek ugyanis az is fontos volt, hogy bár nagyon sok érdeklődőt mozgatnak meg, azt pörgősen, felesleges üresjáratok nélkül tegyék. Céljukat, hogy a nyári táborok és az évközi tanfolyamok minél népszerűbbek legyenek a fehérvári gyerekek körében így érhetik el a legbiztosabban. De a családi napon kedvet kapó szülőket is szívesen látják a felnőtteknek szánt foglalkozásokon. Utóbbiból ezúttal is akadt jónéhány.

− A tenisz népszerűsítése mindig öröm a számunkra, hivatásos edzőként pedig ez kicsit a kötelességünk is – indokolta jelenlétét Galgóczy Lajos, aki nem tagadja, az igazi kihívás számára mégiscsak a versenysport, igaz utánpótlás-nevelő edzőként időről-időre a legfiatalabbaknál, az alapokról kell kezdenie a nevelést. – Ha százból öt új gyermeket tudunk megnyerni a sportágnak, az már eredmény, és megérte a fáradozást. De Biancát is nagyon szeretem és becsülöm a munkáját, az iránta érzett szimpátiámnak van a legnagyobb része abban, hogy most itt vagyok.

Galgóczy Lajos pedig már ment is vissza a hálóhoz és jókedvűen, mosolyogva osztogatta tovább a labdákat kicsiknek és nagyoknak.

Mindenki Bianca „nénije” azonban nemcsak a kollégák és a tanítványok, de a szponzorok között is népszerű. Simon László, az eseményt támogató, magas szintű hulladékgazdálkodással foglalkozó Metal-For Kft. kereskedelmi vezetője is a személyes jó kapcsolat javára írja az együttműködés sikerét, jóllehet cégüknek az is fontos, hogy helyi, vagyis székesfehérvári, sportos, ugyanakkor közösségépítő eseményekhez adják nevüket.

Mint amilyen a „Nálad a szerva, nagyi!” is.

 

20230311 csaladi nap bregyo 3

 

20230311 csaladi nap bregyo dij 5

− Bianca gyerekekkel foglalkozik, tehát egy olyan alapozó munkát végez, amelyre a későbbiek során építhetnek majd a játékosokat tőle átvevő mesterek – indokolta szponzori jelenlétüket Simon László. – De az is sokat nyomott a latban, hogy a fehérvári teniszéletet támogathatjuk általa. Én magam is jártam hozzá egyidőben edzésre, úgyhogy pontosan tudom milyen jó ez a sportág, és azt is, milyen jó szakember Bianca. Úgy gondolom, hogy fontos összehozni az embereket, és olyan közösségépítő élményeket szervezni, amelyeket soha nem felejtenek el. Szerintem ez a mai nap pontosan ilyen. Jó érzés ennyi embert látni mozogni, ráadásul mosollyal az arcukon. Ha már egynél több embert megnyertünk a sportágnak, a célunkat már elértük. Igyekszünk Székesfehérvár életében részt venni, a teniszen kívül támogatunk futóversenyeket, bokszeseményeket és sokat jótékonykodunk, például kórházak számára. A társadalmi felelősségvállalás hozzátartozik a sikeres üzletvezetéshez.

 

20230311 csaladi nap bregyo mind 3

 

Az eseményen a Bregyó Tenisz Klub vezetői, munkatársai is szép számban részt vettek. Az ő nevükben Borsos Gábor beszélt a két egyesület kapcsolatáról, ami sokkal többről szól, mint egyszerű pályabérlés:

− Biancának is megvan a saját klubja, körülbelül három éve lelt itt új otthonra a tanítványaival. Azután egyre több és több dolgot szerveztünk közösen, úgyhogy ma már tényleg nagyon szoros együttműködésről beszélhetünk. Az alap utánpótlásbázisunkat gyakorlatilag ő adja, igaz most már van egy óvodás program is, a Teddy, amit viszont Nagy Juditék vezetnek. De ezek a korosztályok gyönyörűen egymásra épülnek. Nekünk körülbelül ezerkétszáz-ezerötszáz klubtagunk van, amatőrök és versenyzők egyaránt, különböző szinteken. A csoportos foglalkozásokra járó gyerekek száma pedig meghaladja a százat. Ez fantasztikus, ám egyre inkább kezdjük kinőni a kereteinket, hiszen télen nagyon kevés ez a négy pálya. Éppen ezért szeretnénk a három kemény pályát is befedni egy könnyűszerkezetes vázzal, de egyelőre ez még csak tervként fogalmazódott meg. Bár szakmailag egyre inkább indokolt, hiszen láthatóan egyre komolyabb utánpótlás-nevelés folyik nálunk. S ebben Biancának óriási érdemei vannak. A Kiskút TC-vel is jó a kapcsolatunk, egészséges a rivalizálás közöttünk, adott esetben ki is segítjük egymást.

Borsos Gábor a családi nappal kapcsolatban beismerte, hogy egyáltalán nem számított ilyen sok résztvevőre, őt is meglepte az esemény nagysága. A kellemes meglepetés ugyanakkor a Bregyó Tenisz Klub vezetői számára az Alba Tennis Bianca Clubbal meglévő együttműködésük újabb megerősítését is jelentette.

A nagypapik és nagymamik tehát nem ijedtek meg a szerva lehetőségétől, ahogy az unokák sem. A fantasztikus hangulatú családi nap azonban nem sikerülhetett volna a szépszámú segítő-sereg nélkül. Tóth Judit Bianca pedig már sorolja is a kollégákat, akikre bátran támaszkodhatott az előkészítés során az ötlettárssal, Baranyai Sándorral egyetemben: Budai Judit, Marosi Katalin, Schütz Aliz, Galgóczy Lajos, Pákai Norbert, Galambos Gábor, Vági Alexandra, Lipódi Lea, Szalai Zsófia, Méhes Zalán.

 

20230311 tenisz csaladi nap szervezok 4A szervezői csapat

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső