Sikerrel zárult a március eleji edzőképzés a Nemzeti Edzésközpontban. A 35 órás sorozaton horvát szakember volt a vezető előadó.

Fotó: huntennis.hu

 

(Lapszemle: huntennis.hu) * A Magyar Tenisz Szövetség március 2-5. között, a Nemzeti Edzésközpontban tartotta a kezdő teniszezők oktatására összpontosuló továbbképzést (ITF Level Play Tennis), mely sikeres elvégzését követően a résztvevők az MTSZ „D” Play+Stay oktató licencet szerezték meg – ez csupán az első állomás volt a négyből az ITF nemzetközi edzőképző programjában.

Az összesen 35 órán át tartó előadás-sorozatot Papp Sándor edzőképzési tanácsadó szervezésében az a Hrvoje Zmajic vezette le, aki a horvát teniszszövetségben korosztályos edzőként és utazóedzőként is dolgozott, jelenleg pedig nemzetközi tanácsadóként tevékenykedik. Tizenöt éven keresztül az ITF és a Tennis Europe fejlesztési részlegének volt a felelőse, de számos éljátékos karrierjét is segítette – többek között Jelena Ostapenkoét és Grigor Dimitrovét.

A jelenlévők – a túljelentkezés ellenére az ITF szabályai szerint maximum 18 edző regisztrálhatott – megismerkedhettek az ITF Play Tennis és az ITF Tennis Xpress kampányokkal, szó esett a piros, a narancssárga és a zöld pályák sajátosságairól, ezeken a lassabb labdák alkalmazásáról, különféle szabályokról, a versenyek lebonyolításának részleteiről, valamint a felnőtt kezdő teniszezők oktatásáról. Az elmélet mellett nagy hangsúlyt fektettek a gyakorlati előadásokra is, fiatal Play+Stay játékosok segítségével kerültek bemutatásra a különböző játékhelyzetek, taktikák, gyakorlatok, drillek.

Papp Sándor sikeresnek ítélte meg az első új szemléleteket és új oktatási metodikát bemutató kurzust, és reméli, hogy ez fokozatosan elterjed majd a magyar teniszközegben. Fontosnak tartotta megemlíteni, hogy hamarosan nyomdába kerül az ITF Play Tennis kézikönyv magyar változata is, mely kapható lesz a szövetségnél.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső