Három éve kezdődött a bázisépítés Siófokon, amely idén tavasztól új vezetőedzővel, illetve klubvezetővel folytatódik.

Borsos Gábor szerint a Spartacusnál is nehéz volt a tél anyagi szempontból, de túlélték és most ez a legfontosabb.

A Balaton-parti városban az utánpótlás-nevelés továbbra is a prioritások közé tartozik.

 

A legtöbb vidéki klubhoz hasonlóan Siófokon is nehéz volt az idei téli szezon, amelynek ugyan még nincs vége, de már egyre közelebb a tavaszi sátorbontás, ezért a múlt idő. Borsos Gábor, a Siófoki Spartacus SE vezetését képviselő korábbi Davis Kupa játékos szerint azonban most mindenki a túlélésre játszott, mégpedig a magyar teniszsport érdekében.

− Természetesen ősszel nálunk is felmerült, hogy nem állítjuk fel a sátrat, de amilyen gyorsan csak lehetett, el is hessegettük ezt a gondolatot – tudtuk meg Borsos Gábortól, hozzátéve, hogy a tavasz közeledtével egy újabb problémával találták szemben magukat, a klub eddigi operatív vezetőjét és vezetőedzőjét kell pótolniuk. – Három évvel ezelőtt Bálint Dávid, és felesége, Anett érkezésével kezdődött meg egy szisztematikus építkezés, amelyben az utánpótlás-nevelésnek éppúgy központi szerepe lett, mint a csapatbajnokságoknak és az amatőr teniszezők kiszolgálásának. Mindez hosszútávon a magyar tenisz érdekeit szolgálja, így a tavalyi áremelkedések ellenére is ki kellett tartanunk, az eddig elvégzett munkának nem fordíthattunk hátat. A legnagyobb problémát persze az jelentette, hogy az általunk igen kedvezőnek tartott nyomott árak, a helyi vendégkör számára magasnak bizonyultak, így visszaesett a látogatói létszám. De ezzel az eshetőséggel is számoltunk, és az eddigi gyermekbázis, megtartása, valamint az edzők megélhetésének biztosítása volt a legfontosabb a számunkra. Ez pedig szerencsére sikerült.

 

siofok sator 2

 

Siófokon éppen ezért már alig várják az áprilist, vagyis a sátorbontás idejét, amire vélhetően csak a hónap második felében kerülhet sor. Ennek elsősorban az az oka, hogy az önkormányzattal újabb tízéves bérleti szerződést sikerült aláírniuk, ezért idén fel is újítják a pályák körüli kerítéseket. Ennek előkészítése miatt tolódik picit a nyitás, s mivel elég nagy munkának ígérkezik, még nem is tudják, hogy ez pontosan mikorra készül el. De ez már nem befolyásolja a tavaszi teniszélet beindulását Siófokon.

− Nettivel és Dáviddal három sikeres esztendőn át dolgoztunk, ezért sajnáljuk, hogy személyes okok miatt nem tudják tovább vezetni az egyesületet. Ezidő alatt indult el az iskolatenisz programunk, és a gyermekek létszáma is folyamatosan növekedett. Ma már vannak olyan hat-tíz fős csoportjaink, amelynek tagjai szinte minden nap jönnek edzésre, de ennyi idő alatt még komoly versenyzőket nem sikerült kinevelnünk. Jó úton járunk, de ehhez még szükségünk lesz néhány évre. A Szuper Ligában szereplő, fehérváriakkal közös férfi csapatunk mindenesetre jó példa a számukra, az új idényben pedig a meglévő másodosztályú női csapatunk mellett egy új harmadosztályú férfi gárdát is összehoztunk, a Bregyóval közösen pedig a másodosztályban is képviselve leszünk. A távlati célok érdekében, most el kell viselnünk, hogy rövidtávon egy-két évig nehezebben boldogulunk – beszélt a siófoki teniszélet eredményeiről Borsos Gábor, a keresett vezetőedző és klubvezető személyével kapcsolatban pedig elmondta, hogy egy olyan jó vezetői képességgel rendelkező tenisz szakembert keresnek, aki a pályán és azon kívül is határozottan és önállóan képviseli majd a klubot. S bár a tulajdonosok az adminisztratív irodát, valamint a karbantartói hátteret egyaránt biztosítják, a műszaki, szakmai és gazdasági szempontok figyelembevételével az együttműködés megszervezése mindenképpen az ő feladata lenne. Ahogy az edzések, az utánpótlás-programok, versenyek, rendezvények megszervezése is.

Cserébe viszont egy családias, jó hangulatú, stabil csapat tagja lehet, hosszútávon pedig a siófoki teniszélet egyik legfontosabb motorja.

 

siofok palya

siofok belso

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső