Szombaton és vasárnap lesznek a selejtezők, majd hétfőtől március 4., szombatig lesznek a főtáblás meccsek az 1 millió forint összdíjazású fedett pályás felnőtt magyar bajnokságon, Pécsett.

A Makár Tanya három Proflex® ITF minősített kemény pályáján zajló küzdelmek hétfői játéknapján déltől Benedek M. Elek dedikálja teniszről szóló könyvét, mely a közelmúltban jelent meg.

 

(tenisz-palya.hu) * Az egymillió forint összdíjazású felnőtt Ob selejtezőire Szász Mihály, Baleja Konor, Góczi Erik és Grossmann Maxim, a főtáblára pedig Laczkó Béla, Major Áron, Nagy Botond és Visontai Milán kapott szabadkártyás indulási jogot az MTSZ-től.

Szombaton 10 órakor a Sinkalovics-Góczi, a Péntek-Skribek és a Bányai-Hargitai kvalifikációs mérkőzésekkel kezdődik az egy héten át tartó bajnoki sorozat.

A főtáblán a magyar rangsor 9. helyén jegyzett, az Australian Open hallássérült viadalán aranyérmes Máthé Gábor (DEAC) az első kiemelt, Sztasák Jonatán (Tenisz Műhely) a második, Szőke Ádám (Vasas) a harmadik, Kis-Balázs Rafael (BBTC) a negyedik.  A hölgyeknél a pécsi Bartha Panna (12.) mögött Molnár Kitti (Kiskút), Bíró Melinda (Gellért SE) és Böröczky Emília (Bebto Team) alkotja az első négy kiemelt sorrendjét.

*

A korábbi játékvezető és versenybíró, a székelyföldi Kápolnásfaluba hazaköltözött Benedek M. Elek hétfőn a helyszínen dedikálja legújabb kötetét, mely a teniszről szól, s az életrajzi könyv számos hazai klub, játékos számára is ismerős sorokat tartalmaz. A szerző saját Facebook oldalán így üzent a kiadvány iránt érdeklődőknek.

„Tisztelt Teniszjátékosok, Tisztelt Edzők, Szülők, Kedves Barátaim!

Örömmel közlöm mindenkivel, hogy a múlt év végén megjelent, „A teniszpálya bűvöletében” című könyvem bemutatóját  Pécsett, a fedett pályás felnőtt országos bajnokság főtáblájának első napján, február 27-én, hétfőn fogom megtartani a Makár-tanya Teniszcentrumban. A déli óráktól állok rendelkezésre, egészen fél ötig, mivel még aznap vissza kell utaznom Budapestre.

Akit érdekel a selejtezősök közül, s aki nem jut főtáblára, megkérem, adja le igényét Laczkó Béla versenyigazgató úrnál, hogy névre dedikálhassam, s majd a MTSZ Székházában meg fogják találni március 1-től! Ugyanez érvényes a főtáblás játékosokra, akik az első napon nem „jutnak szóhoz”, azoknak ugyanúgy, csak a helyszínen hagyom a dedikált példányt.

Akit érdekel az első két kötetem, ami a gyermekkori élményeimről szól, novellákkal, versekkel „fűszerezve" (A megfakult ösvényeken, illetve Tánclépésben), azokból is lesz nálam pár példány.  A könyvek egységesen, 2OOO-2OOO forintba kerülnek.

Sporttársi üdvözlettel, és nagy tisztelettel:

Benedek M. Elek”

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső