Tata közelében van egy alig háromezres kis település, amely példát mutat arról, miként kell klubot, pályát építeni.

Baj községben a Gerecse Tenisz Klub jónéhány esztendeje gyarapodik, növekszik.

A Davis Kupa mérkőzés előtt, a tatabányai felkészülés során a válogatott tagjai is ellátogattak ide.

 

(tenisz-palya.hu) * A vendégeket hangos gyerekzsivaj fogadta.

- Éljátékosainknak öröm volt látniuk a helyi klub ötven-hatvan ifjú teniszezőjét. Talán meg is lepődtek a létszámon. Mi nem máshonnan akarjuk idecsábítani a gyerekeket, hanem magunk építkezünk – fogalmazta meg a szakosztály fejlődésével kapcsolatos elveit Kolok János, a teniszpályák tulajdonosa, egyben Baj Község Sport Egyesületének elnöke.

– Hatvan gyermek nem kevés… – utalt a sportvezető arra, hogy néhány esztendő alatt sikerült megfelelő alapokat teremteni ahhoz, hogy egykor ezekből a nebulókból egészséges fiatalember, netán jó teniszező is legyen. - Meg kell szólítani a szülőket, s a gyerekeket, hogy jöjjenek hozzánk, hogy a teniszben találják meg kedvenc elfoglaltságukat.

Simara János hosszú évek hazai és nemzetközi tapasztalatát beépítve olyan programot valósít meg, amely segédkezik abban, hogy miként hozható működésbe egy teniszklub. Kezdve rögtön azzal, hogy milyen legyen a jövőkép, miként épüljön fel a szakosztály, hogyan nyerhetőek meg a fiatalok a sportágnak, s miként kell megtartani őket, ha már egyszer beleszerettek a teniszbe. 

E folyamat része volt, hogy találkozhattak legjobb játékosainkkal, a válogatott tagjaival. Egyik tatabányai edzésnapját követően a baji teniszklubba látogatott el Davis-kupa csapatunk öt tagja, Fucsovics Márton, Marozsán Fábián, Piros Zsombor, Valkusz Máté és Madarász Gergely, továbbá Nagy Zoltán kapitány.

 

baj 2 2Válogatottak és vendéglátóik - Fotók: MTSZ

 

A helyi fiatal játékosok és szüleik nagy érdeklődéssel várták a sportág kiválóságait, majd Bencsik János helyi országgyűlési képviselő és Simara János edző üdvözölte őket, Rácz Dávid edző pedig a klub működéséről, edzésprogramjairól, szemléletéről és további terveiről mesélt.

Kolok János, a helyi teniszélet mozgatója, a Széles Út Kft. alapítója pedig érezhette, hogy a DK meccs anyagi támogatásával klubja nem csak adott, hanem kapott is. Klasszis játékosaink és az MTSZ vezetőinek jelenléte ajándéknak számított, s ösztönözte a fiatalokat a további munkára, igazolta, hogy utánpótlásnevelésben e kis egyesület valóban Széles Úton haladt, jó irányba csábítja a település ifjú teniszezőit.

 

baj 2 2023

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső