Több évtizeden át játékvezetőként és versenybíróként ténykedett, visszavonulása után pedig az írás lett az egyik legismertebb magyar teniszbíró mindennapjainak meghatározó része.  A székelyföldi Kápolnásfalun élő Benedek M. Elek életrajzi könyve A teniszpálya bűvöletében címmel jelenik meg, s még a szabadtéri szezon kezdete előtt lesz a budapesti bemutatója.

 

(tenisz-palya.hu) * Nem lehet nehéz könyvet írnia annak, aki óráról órára, napról napra olyan tartalmas, élvezetes történetekkel tudja szóval tartani, szórakoztatni a környezetében lévőket. Legyen szó faluja történetéről, a székelyek mindennapjairól, a világ dolgairól, hazáról, magyarságról, tisztességről, becsületről, családjáról, vagy bővebb családjáról, a teniszezőkről. Nincs egyéb dolga, mint összerakni a színes kockákat, írásba foglalni a mondandót.

Eddig megjelent könyvei (A megfakult ösvényeken; Tánclépésben) novellákat és verseket tartalmaztak, akárcsak a Székely Idő folyóirat hasábjain megjelent írásai, vagy rendszeres Facebook-posztjai.

Harmadik könyve más téma körül forog, egyetlen területet ölel fel. Életének (egyik) nagy szerelme, a tenisz vezeti az író gondolatait. Az olvasó pedig sajátos képet kaphat a magyar tenisz legutóbbi 34 esztendejéről.

Régi barátunk és kollégánk, Elek, a fiatalabbaknak Elek bácsi a tenisz-palya.hu olvasóinak az alábbi levélben számolt be a könyvről, melynek budapesti bemutatóját a tavasz érkezését megelőző hetekre tervezi.

"Nagy örömmel jelentem be, hogy megjelent a harmadik könyvem, ami a teniszbírói karrieremről szól,a kezdetektől, a befejezésig. Az első két könyvem kiadása, ami szépirodalmi próbálkozás, adta az ötletet A teniszpálya bűvöletében című, amolyan sportos-irodalmi könyvemhez. Próbáltam nem statisztikát írni, inkább az élményeimről, a sok versenyről, amin résztvettem, mint játékvezető, versenybíró, a sok barátságról, ami a harmincnégy év alatt szövődött. Sok minden kimaradt, a teljesség igénye nélkül, emlékeim alapján írtam - ha valaki kimaradt, ne haragudjon ezért, hiszen mindenkire boldogsággal gondolok most is! Fogadjátok szeretettel a kiadványt. Elképzelésem, hogy az MTSZ-szel egyeztetve, valamikor február-márciusbana a "Szöviben" tarthatok egy könyvbemutatót, amiről mindenképp időben tájékoztatunk! Addig is mindenkinek kívánok BÉKÉS, BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT, s főleg békét ebben a zűrzavaros világban!"

 

elek konyv

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső