A gyöngyösi szenior teniszező sportszerű gesztusáért kapott elismerést a Magyar Olimpiai Bizottságtól a kedd esti ünnepségen.

Nem akart játék nélkül tornagyőzelemhez jutni.

A felső sorban jobbról a negyedik Szekrényes Zsolt

 

(tenisz-palya.hu) * Fair Play-díjra ajánljuk Szekrényes Zsoltot! - írta honlapunk 2021. július 22-én, beszámolva arról a sportszerű gesztusról, mely során a nemzetközi magyar szenior teniszbajnokságon, Keszthelyen a tornagyőztesnek kihirdetett gyöngyösi játékos lemondott első helyéről.

"A magyar teniszező sportszerű döntése Fair Play-díjat érdemlő reakció egy szokatlan helyzetre" - írta a tenisz-palya.hu tudósítása.

Cikkünk javaslata meghallgatásra talált, s a szenior világbajnok gyöngyösi teniszező is elismerésben részesült a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play bizottságának keddi gáláján, melyen több mint egy tucat sportszakembert díjaztak.

A Városligeti Műjégpálya díszteremében tartott ünnepségen Kamuti Jenő, a nemzet sportolója, a nemzetközi és a magyar fair play bizottság elnöke, valamint Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára, Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a MOB tiszteletbeli elnöke és Kulcsár Krisztián, a MOB korábbi elnöke is jelen volt.

Fábián László MOB-főtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a MOB-nak a fair play bizottság az egyik legfontosabb testülete, mert a győzelem mellett a sportszerű versenyzés is lényeges, hogy minden pillanatban emelt fővel lehessen az ellenfelekre nézni. Hozzátette: a díjazottak valamennyien úgy tevékenykedtek, hogy rászolgáltak az elismerésre és példaképpé váltak.

Kamuti Jenő, a magyar és a nemzetközi fair play bizottság elnöke köszöntőjében Jacques Rogge-ot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábbi elnökét idézte, aki szerint a bajnokok bajnoka az, aki sportszerűen készül, a fair play szellemében versenyez, és az ellenfelet nem "megölni", hanem legyőzni akarja.

A MOB fair play-díjasai

Fair play cselekedet
trófea: Kozák Luca (atléta)
diploma: Horváth Maja és Tölgyesi Flóra (mindkettő kajakos), Semperger Szabolcs és Vajay Gyula (mindkettő vitorlázó), Bereczki Máté (tájfutóedző), Szekrényes Zsolt (szenior teniszező), Újvári Gábor (labdarúgóedző)

  Szekrényes Zsolt példaértékű cselekedetéről szóló korábbi cikkünk itt olvasható.

Fair play a sport szolgálatában

trófea: Dávid Imre (a Magyar Evezős Szövetség tiszteletbeli elnöke)
diploma: Ladunga Károly (szurkoló, masters világbajnok kenus), Varga Lajos (vitorlázó), Gál Ágota (sí- és biatlonedző)

A fair play népszerűsítése: Máté Bálint (sportesemény-szervező, a Ferencváros fair play bizottságának társalapítója)

Fair play életmű
trófea: Regőczy Krisztina (jégtáncversenyző, majd korcsolyaedző) és Hesz Mihály (olimpiai és világbajnok kajakos)
diploma:Somfai Csaba (edző, testnevelő tanár)

A tenisztársadalom nevében is gratulálunk Szekrényes Zsoltnak!

 

szekrenyes


                                                                                             

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső