Idei második egyéni junior ITF-győzelmét aratta a pécsi G5-ös tornán Bartha Panna.

A döntőben, a nála három évvel fiatalabb, szegedi Bíró Melindát győzte le 6:2, 6:1 arányban.

Kálmán Luca, valamint Nemcsek Gréta egyaránt első győzelmét aratta egyesben a nemzetközi juniormezőnyben. Utóbbinak ez volt a második fináléja ebben az esztendőben, igaz ő még csak idén vágott neki igazán a juniortornáknak.

A finalista Bíró Melinda és a nyertes Bartha Panna

 

(tenisz-palya.hu, Lapszemle: vasassc.hu) * A párosok mezőnyében Bíró Melinda az elődöntőig jutott Bak-Szabó Norina oldalán, Benke Giosanu Izabella pedig egy lett játékos párjaként végzett a legjobb négy között.

A fiúk mezőnyében Kisantal Botond volt a legeredményesebb, ő torna második kiemeltjétől, a cseh Doskociltól szenvedett 6:4, 6:2-es vereséget a vasárnapi döntőben. A párosok között azonban magyar siker született, a Bakonyi Dávid, Jilly Ádám duó 7:6(0), 6:3-ra verte a Hudjec, Radojicic szerb kettőst.

Két tizenhárom éves fiatal számára azonban biztosan emlékezetes lesz a torna. Kálmán Luca, valamint Nemcsek Gréta egyaránt első győzelmét aratta egyesben a nemzetközi juniormezőnyben. Utóbbi ráadásul a második fordulóban is nyert, így a párosban Nagy Gréta oldalán aratott első fordulós diadallal együtt, rögtön három nyert meccs ITF-pontjai kerülnek majd a neve mellé.

Nemcsek Gréta az előző héten még egy Tennis Europe-tornán döntőzött egyesben és párosban, vele a Vasas SC honlapján készült interjú a spanyolországi finálékról, valamint mostani, pécsi menetelése kapcsán.

https://www.vasassc.hu/hirek/33072/nemcsek-elso-juniorgyozelmei

 

nemcsekNemcsek Gréta

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső