A férfi tenisz Davis-kupa csoportküzdelmei és döntőtornája bekerült az ATP jövő évi versenynaptárába.

Jövőre is a spanyolországi Málagában rendezik világdöntő egyenes kieséses szakaszának mérkőzéseit.

 

(MTI) * A hivatásos férfiteniszezők szövetsége (ATP), a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) és a Davis-kupa kereskedelmi jogait birtokló Kosmos Tennis közösen jelentette be a „példátlan stratégiai megállapodást”.

A mérkőzéseket a 2023-as esztendő 5., a 37. és a 47. hetén rendezik majd. A három szervezet vezetői szerint az integráció segít a játékosoknak az éves versenynaptáruk megtervezésében. A megállapodás értelmében az ITF és a Kosmos mellett az ATP is kap két helyet a Davis-kupa új, hatfős bizottságában.

Április közepén jelentették be, hogy november 21. és 27. között, valamint jövőre is Málagában rendezik a Davis-kupa egyenes kieséses szakaszának mérkőzéseit. A csoportkörbe 16 válogatott jutott be, a négy négyesből az első kettő, azaz összesen nyolc együttes jutott tovább, ők játszhatnak november 22-27. között a trófeáért a spanyol városban.

A nyolcas döntő: Olaszország, Egyesült Államok, Németország, Kanada, Ausztrália, Hollandia, Horvátország, Spanyolország.

Az 1900-ban létrehozott Davis-kupa számos változáson esett már át, legutóbb 2019-ben, amikor az oda-visszavágós párharcokat felváltotta az egy helyszínen rendezett döntő torna.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső