Először nyert világbajnoki selejtező meccset a hazai padel válogatott.

Az angliai Derbyben 31 csapatot felvonultató igen erős mezőnyben tisztes szerepléssel zártak a magyarok.

 

Lapszemle: Hungarian Padel Association, Facebook * Egyre stabilabban szerepel a hazai padel válogatott és egyre nagyobb sikereket ér el a nemzetközi mezőnyben – erre a legújabb példa a Derby-ban rendezett FIP - International Padel Federation világbajnoki selejtező, melynek tétje, hogy mely csapatok kerülnek ki a qatari világbajnokságra.

A mindössze öt éves Magyar Padel Szövetség története során először vett részt világbajnoki selejtezőn. A 31 csapatot felvonultató igen erős mezőnyben korábbi világelsők (pl. a spanyol Caroline Navarro) és nemzetközi TOP 20-as játékosok is indultak.

Az Andrejszki-Juhász-Hole-Haddad-Beviz-Varga-Erdélyi felállásban versenyző hazai női csapat a csehek ellen kezdett és nagyon magazbiztosan, minden mérkőzést megnyerve 3-0-ra nyerték meg az összecsapást. Péntek délután egy nagyobb megmérettetés várt rájuk mert a komolyabb játékerőt képviselő finnek ellen kellett pályára lépni. Az első meccsen még nyert a Juhász-Andrejszki páros, de a következő két meccsünket elvesztettük, igy 2-1 arányban a finnek nyertek. Evvel elúszott sajnos a csoportelsőség.

A második nap ismét nagyot mentek a magyar lányok, hiszen 3-0-ra, egy kiélezett összecsapásban nyertek a lengyel válogatott ellen. Elmondhatjuk a régióban nekünk van a legerősebb női válogatottunk, hiszen két olyan válogatottat győztünk le, ahol a padel már régebb óta a színen van.

A Bíró-Szakács-Schmidt-Bohn-Urbán-Urvölgyi-Dankó-Nemcsek felállásban játszó férfi válogatott a favorit és egyben házigazda britek ellen 0-3-al indított, és - bár nem sikerült mérkőzést nyerni - világklasszis játékosok ellen tisztesen helytálltak. A férfiak második meccsüket szintén 0-3 arányban vesztettek az osztrákok ellen, így itt sem lett meg a csoportban a továbbjutást érő hely.

Imre László, a csapat szövetségi kapitánya elmondta:
- Nagyon köszönöm a csapatoknak ezt a fantasztikus helytállást a világ legjobbjai ellen. Minden győzelem és vereség újabb tapasztalatot jelent a fiatal magyar padel sport számára. Magyarország egyértelműen kiemelkedik a kelet-európai régióban, de még hosszú utat kell megtennie, hogy felzárkózzon az elithez. A lányok remekül teljesítettek – fantasztikus siker, hogy kilenc meccsükből hetet megnyertek. A következő állomás az utánpótlás és a valenciai junior Európa-bajnokság.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső