A sportág első junior országos versenyének a szentendrei Padel Club Bravos adott otthont.

Három korosztályban közel negyven ifjú padeles vett részt a versenyen.

 

A Magyar Padel Szövetség Junior Országos Padel Bajnokságán közel negyven fiatal indult három korosztályban, a kilenc évestől a 16 évesig. A MAPASZ először látta elérkezettnek az időt fiatal történelme során, hogy a junioroknak is megrendezze az országos bajnoki címet adó versenyt, hiszen az utóbbi években megsokszorozódott a padelt játszó fiatalok száma.

Az U10 korosztályban a győzelmet Kerekes Milán és párja, Orbán Arisztid szerezte meg. A második helyezett Kosztoványi Brúnó és Szűcs Milán lett, míg a bronzérmes Kristyán Ádám és Boros Balázs.

Az U12 korosztályban a Giovantsis Noel, Balázs Dávid duó diadalmaskodott, míg ezüstérmes helyen Aczél Ádám és Hollósi Bence végzett, a harmadik helyen Tóth Barnabás és Olasz Botond végzett.

Az U14 és U16 összevont korosztályban a győzelmet a fiatal válogatottjaink, Barátosi Kristóf és Winkler Marcell szerezték meg, akik 9-2 arányban nyerték a döntőt Aczél Máté és Révész Balázs ellen. A kategóriában bronzérmet nyert Tóth Maximilian és Maxi Grossman.

boross kristyan copyBronzérmes lett a Kristyán Ádám, Boros Balázs duó

 

A döntők előtt a junior/felnőtt válogatott Urvölgyi Marcell és Wenczel Laura, valamint Schmidt-Bohn Zsombor és Noa Haddad játszottak bemutató mérközést a több mint száz főt számláló közönség előtt.

A tenisz és a fallabda legjobb tulajdonságait ötvöző, mexikói gyökerű sportág a legdinamikusabban fejlődő ütősportok egyike, amit már tizenötmillió ember játssza világszerte, több mint ötven országban. A közösségi ütőjáték hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a padel játékosok becsült száma háromezer, közülük hatszáz regisztrált versenyző, a világranglistán pedig tizenkét magyar van.

- Határtalan öröm, hogy már a fiataloknak is van országos bajnoksága itthon a padelben. Tulajdonképp erre vártam leginkább alakulásunk óta, hogy fiaink és lányaink álljanak ki egymás ellen és küzdjenek meg korosztályuk legjobbjaival. Hamarosan junior Európa-bajnokságra indul a válogatott Valenciába és teljes csapattal állunk ki minden korosztályban. Ahogy szoktam mondani, a padel fejlődése megállíthatatlan - mondta Kerekes Péter, a Magyar Padel Szövetség elnöke.

- Boldog vagyok, hogy házigazdái lehettünk ennek a színvonalas eseménynek és jól érezték magukat a fiatalok. Persze voltak nagy csaták, de a sportszerűség kerekedett felül minden esetben. Tényleg jó látni, hogy pályaink megtelnek játszani vágyó gyerekekkel, akiket elvarázsol a padel. Remélem, egyre többen érkeznek majd - tette hozzá Vadász Tamás, a Padel Club Bravos igazgatója és a Magyar Padel Szövetség elnökségének tagja.

 

padelesek 22

nezok 2

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső