Nyomtatás

Nemcsak klubként, de versenyrendezőként is fel kíván kerülni a magyar tenisz térképére a GS Tenisz Club. A 2021 tavaszán átadott római-parti létesítmény nem csupán a tenisz szerelmeseit várja, színes palettát kínál a kikapcsolódni vágyók számára. Sinka-Duszkó Dóra, a klub menedzser-ügyvezetője szerint a terület adottságait akarnak valami újat, modernet alkotni.

 

Gy. Szabó Csilla írása (tenisz-palya.hu) * A selejtezőkkel ma megkezdődik az ITF 15 ezer dolláros összdíjazású férfi tornája a római-parti GS Tenisz Clubban. A tavaly májusában átadott, és azóta a Bebto Team-nek is otthont adó létesítmény méltán lépett be a legszebb és legigényesebb fővárosi teniszpályák sorába, s úgy tűnik, a versenyrendezés terén is a legjobbak között szeretnének lenni. A T-Systems Cup kapcsán Sinka-Duszkó Dóra menedzser-ügyvezetővel beszélgettünk a római-parti tervekről.

− Egy teniszezni szerető magánvállalkozó és egy a pályák üzemeltetésében jártas szakember közös álma vált valóra itt, a III. kerületi önkormányzat korábbi ifjúsági sporttelepén – vezetett körbe bennünket, a kilenc, köztük öt kemény borítású, valamint egy-egy padel, illetve lábtenisz pályát, profi konditermet, étteremmel és vonzó tetőterasszal rendelkező klubházat magába foglaló területen. – Az önkormányzattal tavaly februárban egyeztünk meg, három hónappal később pedig már játszottak a pályán, ami szerintem rekord a maga nevében. Úgyhogy nemcsak a végeredményre vagyunk nagyon büszkék, de az építkezés gyorsaságára is.

sinka duszko doraSinka-Duszkó Dóra

− Ezek szerint nagyon jó kivitelezőt találtak.

− Azt azért nem mondanám, minden egyes munkafázisra magunk szerződtünk a mesteremberekkel, úgyhogy rengeteg szervezést igényelt a megvalósítás. Ráadásul örökségvédelmi területen vagyunk, egy árpádkori templomtorony maradványait rejti az egyik melléképület, amelyre a továbbiakban is nagyon figyelünk, óvjuk minden esetleges sérüléstől. A főépület újjávarázsolásához is sok kreativitásra volt szükség, ez pedig az ISCA Design munkáját dicséri. A terület adottságait maximálisan figyelembe véve és kihasználva sikerült valami nagyon modernet és jól funkcionálót létrehoznunk. Aki erre jár, az biztosan beleszeret ebbe a szép területbe.

− Az itt futó római-parti gyalogos és kerékpárosút miatt véletlenül is tévednek be látogatók önökhöz?

− Bizony megesik, és mi nekik is nagyon örülünk. Nem egy zárt teniszklub ötlete nyomán indultunk el, hanem egy szabadidős parkén, ahol tényleg mindenki jól érezheti magát. A ping-pong asztalok például azért is vehetőek ingyen igénybe, hogy egy erre járó család is megállhasson, megpihenhessen nálunk, s közben akár ki is kapcsolódhassanak. A műfüves lábtenisz pályánk például minden hétvégén, reggeltől estig foglalt, láthatóan erre van a legnagyobb kereslet. A padellel az a probléma, hogy egyelőre még csak egy van belőle, versenyrendezéshez pedig több kellene, s akkor ennek az új sportágnak a szerelmesei is jobban megismernének bennünket.

− Ezek szerint terveznek még bővítéseket?

− Igen, mindenképpen. De sok a megkötés, a parkolót is azért nem tudjuk egyelőre jobban rendezni, mert azon a részen egyelőre nem változtathatunk. Viszont elektromos autótöltőnk már van, persze ez a teljes energetikai korszerűsítésnek köszönhető.

− Akkor a téli szezontól sem félnek?

− Ami korábban szerencsétlenségnek tűnt, az most szerencse, ugyanis itt nem volt gáz, tehát nem is szerepelt a lehetőségek között. Elektromos árammal működő, takarékos, hőszivattyús fűtési rendszert építettünk be, ezek melegítik majd a télen sátorral fedett egyes-kettes, valamint a stabil, aluminiumvázas hármas-négyes pályát. Előbbiben a tizenöt és fél, utóbbiban pedig a tizennyolc fokot garantáljuk vendégeink számára. A pályák ára hétezerötszáz és tizenegyezer forint között mozog majd óránként, a napszaktól függően. Vannak, akik olcsóbbak, mások pedig drágábbak lesznek nálunk idén télen, de mi nem megyünk bele az árversenybe. A szezonbérletek tulajdonosait klubtagokként kezeljük, így a szauna és az edzőterem használata számukra ingyenes.

 

fucsovics us openre keszult a gs tenisz clubbanFucsovics a US Openre a GS Tenisz Club pályáin készült

 

− A Római-parton egymást érik a teniszpályák, nem félnek a konkurenciától?

− Az amatőrök kegyeiért sokan versenyeznek a környéken, ez igaz. Mi a kellemes hangulattal és a minőségi, sokszínű kínálattal kívánunk csábítóak lenni. Reméljük, hogy a Bebto Teammel is hosszú távú lesz a kapcsolatunk, hiszen most ő gyakorlatilag a legnagyobb bérlőnk, a sikerük pedig nekünk is örömöt okoz, büszkék vagyunk a gyerekekre. Az elmúlt másfél év egyébként az útkeresés jegyében telt, hiszen mi sem tudjuk még pontosan, hová is illünk majd be a magyar tenisz térképén. Ezért is rendezünk most nemzetközi tornát, s amennyiben kedvezőek a tapasztalataink, akkor ezen a területen is fejlődni szeretnénk. Még akkor is, ha elsősorban szabadidős központként tekintünk magunkra. Szerencsére összetartó, egymást erősítő csapatunk van, így biztosan megtaláljuk a helyünk, s remélem igazi sikertörténet lesz a miénk itt a Királyok útja végén.

FaLang translation system by Faboba