A napokban nyitották meg a mezőberényi Szalai Barna Tenisz Club elmúlt ötven évét bemutató kiállítást.

Szeptember 15-ig tekinthető meg a tárlat.

 

Lapszemle (Facebook, szbtcm.hu/huntennis.hu)  *  A Békés megyei településen az augusztus 20-i ünnepségek keretein belül tartották a megnyitót, ahol korhű ütőket, trófeákat, fotókat és újságcikkeket lehet megtekinteni.

A Fő út 6. szám alatt található Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ emeleti aulájában Valentinyi Károly, a klub elökségi tagja és Mózsa-Szalai Adrienn, a Szalai Barna Tenisz Club 2009-ben elhunyt alapítójának a lánya mondott beszédet.

A mezőberényi teniszélet kialakulásában oroszlánrésze volt Szalai Barnának, aki 1972-ben alapította meg a klubot, eleinte egy pályával, majd 1978-ban sikerült megépíteni a másodikat.

Az 1980-as években még társadalmi munkában zajlott egy ilyen tenisz egyesült működtetés és a sport összefogta a városi életet, építette a társaságot. A klub 1983-ban indult először a megyei bajnokságban, és újoncként rögtön meg is nyerte azt, ez pedig tovább népszerűsítette a sportágat a helyiek körében.

A mezőberényiek által csak "Barna bácsinak" nevezett klubelnök 2009-ben hunyt el, ekkor került sor a klub névváltására, hogy a tagok így is tisztelettel adózzanak az alapító emléke előtt. Az SZBTC ma is törekszik az általa teremtett értékek megőrzésére. A Dr. Zuberecz Zoltán irányította vezetőség 2013-ban vette át a klub működtetését, amely így stabilizálta az egyesület gazdasági helyzetét, és új székházat is sikerült építeni.

Az elnök kiemelte, hogy Szalai Barna személyisége, emberi mivolta, a tenisz iránti megszállottsága és elkötelezettsége pótolhatatlan nem tudtak olyan nagy szabású projektet megvalósítani, mint amilyet ő vitt véghez. Ugyanakkor a mezőberényi teniszélet komoly fejlődésen ment át az elmúlt években, ma már több edző is dolgozik a klubnál, nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás nevelésre, és idén sikerült megrendezni az első hivatalos F2-es pontszerző tornát is a számos házi verseny mellett.

A klub múltját felidéző, teniszrelikviákkal gazdagított kiállítás szeptember 15-ig várja a látogatókat.

 

szalai

szalai mezobereny kep

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső