A gödi Sportterasz adott otthont a strandteniszezők idei magyar bajnokságának, a Gösser Natur Zitrone Ob küzdelmeinek.

Taroltak a nemzetközi porondon is vitézkedő Kovács ikrek, Anikó és Zsuzsanna.

A női párosok magyar bajnoki érmesei (Fotók: hunbeachtennis.hu)

 

(hunbeachtennis-Facebook) * Nemrégiben a barcelonai IFBT világbajnokságon Kovács Anikó és Kovács Zsuzsanna megnyerte a 30+ és a 40+ kategóriáját is, a 40+ vegyes párosban pedig Zsuzsi egy Puerto Rico-i sráccal lett aranyérmes, míg Anikó a bronzérmet kaparintotta meg partnerével.

Kovács Anikó és Kovács Zsuzsi a profik mezőnyében a második helyen végzett, a döntőben egy olasz duó ellen szenvedtek vereséget, Anikó pedig vegyes párosban is ezüstérmet szerzett, francia partnerével csak a döntőben kaptak ki egy ukrán párostól.

A napokban folytatódott a testvérek remek sorozata: a Kovács-duó megvédte hazai bajnoki címét.

A Gösser Natur Zitrone Országos Bajnokság női páros versenyszámában négy meccsen mindössze két gémet hullajtottak és ismét magasba emelhették a győztesnek járó serleget. A második helyen Szabó-Józsa Katalin és Gyebnár Fanni végzett, a dobogóra pedig még Ferenczy Szilvia és Palotai Marianna állhatott fel. A 4. helyen Domján Eszter és Ladányi Kriszta zárt, míg az 5. helyen a Lábiscsák Nóra, Ádám Judit páros végzett.

Daróczi Gábor és Gódor Norbert nyerte a bajnokság férfi páros kategóriáját. Az 1. kiemelt páros veretlenül végzett csoportja első helyén, majd a rájátszásban 6:3-ra nyertek a C csoport második helyén végző Kroó Koppány, Slezák Martin páros ellen, az elődöntőben pedig 6:3, 6:3-ra verték a Vajai Máté, Horváth Péter párost, akik csoportjukból csak a legjobb harmadikként jutottak tovább, a rájátszás első körében azonban 7:6-os sikert arattak a B csoport második helyezettjével, a Herczeg Domonkos, Vincze Bálint párossal szemben.

A címvédő Balassa Balázs, Tállay Miklós kettősből csak előbbi tért vissza idén, új partnere Kisantal Dominik volt, akivel az A csoportból 2. helyezettként jutottak a rájátszásba, ahol előbb 7:6-ra nyertek a C csoport 1. helyezettje, Pintér Gyula és Városi Ferenc ellen, majd az elődöntőben a C csoport 1. helyezettjét, az első körben a Torják Zoltán, Pataki Márk duót 6:1-re legyőző Bor Péter, Zsembery Tamás párost búcsúztatták 6:3, 6:4-gyel.

A döntőben aztán nagy csata alakult ki, melyet végül Darócziék nyerték 6:4, 5:7, 10-2-re, míg a bronzérmet a Vajai, Horváth kettős szerezte meg a Bor, Zsembery páros 7:5, 7:6-os legyőzésével.

5. Pintér Gyula, Városi Ferenc
5. Torják Zoltán, Pataki Márk
5. Herczeg Domonkos, Vincze Bálint

 

strand paros 2022A férfi párosok versenyének dobogósai

 

A vegyes párosok küzdelmein az aranyérmet Kovács Anikó és Balassa Balázs szerezte meg, akik három csoportmeccsük során mindössze három gémet veszítettek, majd az elődöntőben 6:2-re nyertek a Ladányi Kriszta, Herczeg Domonkos páros ellen. Döntőbeli ellenfelük a Kovács Zsuzsa, Gódor Norbert kettős volt, akik a B csoport küzdelmeit abszolválták veretlenül, majd az elődöntőben 6:3-ra győztek a Szabó-Józsa Katalin, Gódor Zsolt duó ellen.

A fináléban aztán Anikóék bizonyultak jobbnak 6:4, 6:2 arányban és megszerezték az aranyérmet, míg a bronzéremért folytatott csatában Ladányi Kriszta és Herczeg Domonkos győzedelmeskedett 7:6, 6:4-re.
5. Ferenczy Szilvia, Kisantal Dominik
5. Szűcs Adrienn, Kovács Árpád
7. Domján Eszter, Kroó Koppány

 

strandtenisz vegyes 2022Vegyes: Herczeg Domonkos, Ladányi Krisztina, Kovács Anikó, Balassa Balázs, Kovács Zsuzsa, Gódor Norbert

 

Először rendezték az Ob keretein belül csapatbajnokság küzdelmeit is, ami rengeteg jókedvvel és tanulsággal szolgált, a kezdeményezés rendkívül sikeresnek bizonyult.

A körmérkőzések során a Szabó-Józsa Katalin, Domján Eszter, Gódor Norbert, Kroó Koppány összeállítású csapat nem talált legyőzőre és megszerezték az aranyérmet, megelőzve a Ferenczy Szilvia, Kisantal Fanni, Balassa Balázs, Kisantal Dominik összettételű csapatot.
A bronzérmet Palotai Marianna, Jákfalvi Anett, Zsembery Tamás és Herczeg Domonkos összeállítású csapat szerezte meg, míg a negyedik helyen a Ladányi Kriszta, Jillek Réka, Bor Péter, Vincze Bálint összetételű gárda végzett.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső