Először szerepelt világversenyen a magyar juniorválogatott.

Az ötödik helyen zárt László Imre kapitány fiatal küldöttsége.

 

(Lapszemle: Facebook) * Mérföldkőhöz érkezett a magyar padel. A sportág itthon még fiatal történelmében először szerepelt világversenyen a junior válogatott. Fiataljaink a spanyolországi Bilbaóban a korosztály Európa-bajnokságán mérték össze tudásukat, ahol nyolc nemzet játékosai küzdöttek a győzelemért.

A mezőnyből kiemelkedett a spanyol és a portugál válogatott, de a többi ország is sok tehetséggel érkezett, így színvonalas és izgalmas mérkőzéseket hozott a torna.

A csoportmeccsek során Svájc és Spanyolország ellen nem sikerült nyerni, majd Németország legyőzésével csoportja 3. helyén zárt a magyar válogatott.

A helyosztók során először Moldovát múlta felül László Imre csapata, majd az utolsó mérkőzésen a nálunk sokkal nagyobb padelnemzetnek számító Finnországot sikerült legyőzni és így az 5. helyet szerezte meg a magyar válogatott.

Páros versenyszámban az U16-os duónk (Barátosi Kristóf és Winkler Marcell) a vigaszág 2. helyén végzett. U18-as játékosaink közül Urbán Tamás nem játszott párost, a Schmidt-Bohn Zsombor, Urvölgyi Marcell  egység egy svájci duó legyőzése után szoros meccsen kapott ki a 2. kiemelt portugál párostól.

 

padel junior

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső