A megszokott debreceni helyszínt (az egyetemi stadion felújítása miatt) időlegesen elhagyta a szenior vidékbajnokság, s az észak-keleti határ közelében levő Szabolcsveresmart pályáin telepedett meg az idei küzdelmekre.

Pénteken hat pályán, tikkasztó hőségben kezdődtek a csatározások.

A szabolcsveresmarti teniszközpont - Fotók: Németi Ilona

 

(Tenisz-palya.hu) * A fővárostól háromszáz kilométernyire, az ország észak-keleti szegletében, Kisvárda szomszédságában épült meg idestova két éve a Határok Nélküli Teniszakadémia, az idei szenior vidékbajnokság helyszíne.

Impozáns kemény pályás fedett csarnokkal, hét szabadtéri salakos játéktérrel, öltözőkkel, konditeremmel, oktatási helyiségekkel, van büfé, jakuzzi, az érkezőknek szállást nyújtó minihotel, hatalmas zöld terület, park, a közelben szép tó, alig valamivel távolabb pedig a megye második legnagyobb települése, Kisvárda. A létesítmény mindennel rendelkezik, aminek láttán valóban gondolhatjuk, igazi teniszes akadémia lehet itt - majd.

Ha megtelik hallgatókkal, edzőkkel, oktatókkal, versenyekkel.

 

szenior 1

Ezek közül az első a szeniorok 2022-es vidékbajnoksága, mely bekapcsolta a szabolcsveresmarti teniszközpontot az országos vérkeringésbe. A sportcentrumra a versenyszervezésben egyre több szerepet vállaló A Mozgó Cívisért Egyesület "talált rá", azt követően, hogy kiderült, sem Debrecenben, sem a beugróként jelentkező, ám időközben szintén építési gondokkal küszködő Nyíregyháza sem tudja vendégül látni ebben ez évben a keleti végek hagyományos országos tornáját.

Országos, hiszen nem csak a Dunántúl távoli szegleteiből érkeztek, de a fővárosból is, hiszen immár hagyomány, hogy a budapestiek is szívesen látott vendégek a versenyen.

 

szenior 4

 

szenior 6a

 

Jöttek is sokan, ha nem is olyan nagy létszámban, mint a korábbi esztendőkben. A versenyt, a helyszínt "feltérképezők" azonban nem csalódtak: kellemes környezetben lehetett teniszezni. Az egyetlen nehézség a kánikula volt, hiszen negyven fok körüli hőségben kellett játszani azoknak, akiket a déli órákban vezényelt a pályára a játékrend. S noha a szervezők (Kollár László tornaigazgató, Jillek Réka versenybíró és Erdei Csaba, a szenior szövetség elnöke, az eredményközlés informatikai főnöke) úgy döntött, kérésre lett volna lehetőség a hőségpartik halasztásra, a délutáni, koraesti programa illesztésre, senki sem élt ezzel.

Izzadtak a pályán egészen estig. A környék felett keringő zivatarfellegek nem adtak ki magukból egyetlen esőcseppet sem, nem kellett csúsztatni a programon, így is volt villanyfényes meccs, s még este kilenc környékén is pattogott a labda.

Szombaton és vasárnap a hivatalos kezdés - a kánikulára tekintettel - már reggel kilenckor lesz, de akik még az ennél is korábbi játékra vágynak, átsétálhatnak a szálloda épületéből. A pályák és a rendezők készen állnak...

 

szenior 3

 

szenior 8

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső