A hetvenes évtized klasszis teniszezőinek egyike távozott közülünk. 

Hetvenkét esztendős korában elhunyt a sokszoros magyar bajnok Szörényi Judith.

Decemberben lett volna 73 esztendős. Nem is olyan régen boldogan ünnepeltek (balról): Szörényi Judith, Károlyi Mariann, Babarczy Eszter, Turi Zsuzsa, Széman Katalin, Szörényi Angéla, Rózsavölgyi Éva

 

Sportos, a teniszehez ezer szállal kötődő családban nevelkedett s élt egész életében: édesapja ismert sportvezető volt, édesanyja a Vasas együttesével többszörös magyar bajnok, testvére, Angéla I. osztályú teniszező, férje, Lakinger Lajos pedig labdarúgó, amatőr teniszező.

A vidám, mindig jó kedvű, barátságos Szörényi Judith már korosztályos versenyzőként is bajnoki címeket ünnepelhetett. Pályafutása során a Vasas, a VTSK, a Bp Spartacus, a BSE és a Dózsa teniszezője volt, felnőttként csaknem másfél évtizeden át, 1967-80 között a nemzeti válogatotban is szerepelt. A hetvenes évek nagy generációjának tagja volt. Egyesben háromszor (1969, 1978, 1979), párosban hatszor (Szabó Éva és Széll Erzsébet társaként egyaránt háromszor), vegyes párosban egy alkalommal ünnepelt magyar bajnoki címet, 1978-ban és 79-ben az Év teniszezőjének választották. Nemzetközi versenyeken is eredményesen szerepelt, Mentonban tornagyőztes, Cannes nagy viadalán finalista volt, Hamburgban és vegyes párosban Monte Carlo-ban elődöntős volt.

Pályafutása befejezése után is maradt a kedvenc közeg, a tenisztársadalmom világában, s edzőként tevékenykedett. 

Osztozunk a családtagok, rokonok, ismerősök gyászában. Nyugodjon békében.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső