Magyar győzelemmel ért véget az idei első nemzetközi strandtenisz verseny.

Kovács Anikó és Kovács Zsuzsa 2019 óta először szerezték meg nemzetközi torna trófeáját.

 

(Lapszemle: Facebook) * A gödi ITF verseny esősen kezdődött, majd kisütött a nap, a Kovács-testvérek pedig fényes sikert értek el. A csoportmeccsek során a Borzecka, Thomas lengyel, brit és a görög Kalpyri, Sakka párost is legyőzték, majd a döntőben a szlovák Antolikova, Ciganekova duó ellen győztek 6:4 4:6 10-6-ra.

A férfiaknál a Pintér Gyula, Városi Ferenc és a Daróczi Gábor, Gódor Norbert páros is bejutott a nyolc közé, ami a legjobb magyar szereplés, a versenyt pedig a 4. kiemelt lengyel Nowiczki, Pasieka kettős nyerte, akik a döntőben meccslabdáról fordítva 3:6, 6:2, 12-10-re legyőzték a világranglista 39. helyén álló orosz Syrovot és szlovák partnerét, Rozint.

A másnapi küzdelmek utáni összegzésként Kovács Anikó és  Kovács Zsuzsi egy arany- és egy ezüstéremmel végzett, Balassa Balázs és Tállay Miklós pedig nagyon közel volt első nemzetközi döntőjéhez, de az elődöntős helyezés is kiváló teljesítmény.

Hasonlóan dicséret illeti a Daróczi Gábor, Gódor Norbert, a Pintér Gyula, Városi Ferenc és a Herczeg Domonkos, Vincze Bálint párost, akik szintén negyeddöntős helyezéseket értek el, valamint Zsembery Tamást, akit még az sem zavart meg, hogy szombati párja sérülés miatt nem tudott vasárnap indulni, így a második napon új partnerrel kellett nekivágnia a versenynek.

A hölgyeknél pedig a Palotai Marianna, Szabó-Józsa Katalin és a Jeney Orsolya, Kaszó Zsófia páros tudott nemzetközi pontokat szerezni.

A világranglistapont-szerző versenyek sora július 23-24-én Budapesten folytatódik a MESE - Beachsport SE Strandröplabda Centrum Pasarét pályáin.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső