Az egyik legismertebb játékvezetőnk és versenybírónk a 2020-as visszavonulása után korábbi "titkos" pályája felé fordult.

Benedek M. Elek ízes hangú, remek írásait immár rendszeresen olvashatjuk a Facebook-posztjain, megjelent két irodalmi kötete is, s kiadásra vár a teniszbírói pályafutását összegző könyve.

A havas Hargita mesemondója

 

(tenisz-palya.hu) * Benedek M. Elek 1987 nyarától vizsgázott teniszbíróként dolgozott civil munkája mellett, 1991-től már nemzetközi szinten is. Nem csupán Romániában, hanem főleg Magyarországon. Szatmárnémetiből rendszeresen átruccant, sok-sok éven keresztül dolgozott az MTSZ bírói stábjában számtalan hazai és nemzetközi versenyen. Miután a közelmúltban végleg abbahagyta a bíráskodást, a publicisztika felé fordult.

Hiánypótló írásai melegséggel töltik el az olvasó szívét, hiszen szüleink és nagyszüleink életmódját, észjárását eleveníti fel ízes, székely szóhasználattal, ugyanakkor olyan őszinte nosztalgiával idézi gyerekkora emlékeit, hogy az olvasó maga is átéli vele együtt a történteket.

Már két kötete is megjelent, egyikkel díjat is nyert és miniszterelnöki dicséretben is részesült. A kápolnásfalui otthonában élő nagy mesélő (aki csak névrokonságban áll a magyar irodalom klasszikusával) immár a Székely Idő című kiadvány munkatársa, s szabad idejében készíti rövidesen megjelenő harmadik könyvét, "A teniszpálya bűvöletében" címmel.

Arról is beszámolunk majd, hiszen szinte minden itthoni teniszbarátot, szülőt, játékost, edzőt, versenybírói kollégát érint, s talál benne érdekességet, egyelőre azt az írást ajánljuk olvasóink figyelmébe, amelyet a Székely Idők szerkesztője adott közre új munkatársuk bemutatkozásáról: Kápolnásfalu, a világ közepe címmel.

A bemutatkozó írás

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2021

Pályakereső