Barátságos csapatmérkőzésre kaptak meghívót Ausztriába a Tenisz Műhely U12-es legjobbjai .

A hagyományos Spring Bowl G2-es ITF-juniortorna eredményhirdetésén is köszöntötték a magyar fiatalokat.

Élményekkel és tapasztalatokkal gazdagon térhettek haza a TM teniszezői.

 

Gy. Szabó Csilla írása (tenisz-palya.hu) * A Sankt Pöltenben, immáron 42. alkalommal megrendezett Spring Bowl G2-es, ITF-juniortorna eredményhirdetésének különleges vendégei voltak az elmúlt hétvégén. A Tenisz Műhely legjobb U12-es játékosai vehettek részt a rangos torna díjainak átadásán, s a rendezők kívánságával, miszerint pár év múlva talán már ők is a győztesek között lesznek, mindannyian egyetértettek. Még akkor is, ha az idei viadalon csupán egyetlen magyar játékos indult legjobb juniorjaink közül, Dankó Vanesa Dalma személyében, aki a selejtezőben a cseh Rainket ugyan legyőzte, ám a szlovák Lackovától 7:6(5), 7:6(3) arányú vereséget szenvedett, s így nem jutott fel a főtáblára.

De térjünk inkább vissza a fiatalokhoz, akik az osztrák szövetségtől kaptak meghívást egy barátságos csapatmérkőzésre.

− Régi, jó munkakapcsolatot ápolok az osztrák kollégákkal, az ő ötletük volt a találkozó – avatta be honlapunkat a részletekbe Zsiga László, korábbi utánpótlás-válogatott szövetségi edző, a Tenisz Műhely jelenlegi szakembere. – A vendéglátók igazán megadták a módját, hiszen a rangos tornájuk idejére időzítették a meghívást. Számomra ez azért is volt különleges élmény, mert tizenhárom évvel ezelőtt épp a fiam, Máté nyerte meg a fiúk versengését. Érthető tehát, ha mindig örömmel jövök vissza a sikere helyszínére. Ráadásul a Spring Bowl-on mindig válogatott a mezőny, így most is élvezettel néztük a magasszínvonalú meccseket.

 

osztrak magyar 202205 2

 

A szervezők a pénteki elődöntők napjára küldték a meghívót, mégpedig azért, hogy a legjobb négy fiú, illetve leányjátékos találkozóját követően léphessenek pályára az osztrák-magyar barátságos mérkőzés résztvevői. Ráadásul pontosan ugyanolyan keretek között, mint ahogy az a csapat Eb-ken szokás. A Sávolt Karolina, Kovács Emese, Kiss Domonkos, Péter-Giovantsis Noel, Balázs Dávid, Sávolt Dorián összeállítású delegáció a magyar zászlót követve ünnepélyesen vonulhatott fel, majd apró ajándékokat cserélhettek a vendéglátó osztrák teniszezőkkel.

− A három csapatot alkotó hat fiatalunkból öt tagja a korosztályos válogatottnak, így méltó ellenfeleik voltunk a legjobbjaikkal felálló osztrákoknak – értékelte a programot Selmeci Petra, a Tenisz Műhely vezetőedzője. – Az egyes számú Kiss, Péter-Giovantsis fiúcsapatunk kettő-egyre nyerte a meccsét, csak a párost veszítette el, egyesben remekül helytálltak. Másik két együttesünk nagyon nagy csatában kapott ki. Barátságos mérkőzés lévén persze nem az eredmény, hanem a tapasztalatszerzés volt a legfontosabb. Valamint az élmény, amely hosszútávú motivációval szolgálhat fiatal játékosaink számára. S bár eredetileg egy napra szólt a meghívás, végül szombaton is maradtunk, és az ITF juniortorna döntőit is megnéztük. Ezek is nem kevés tanulsággal szolgáltak teniszezőink számára. Nagyon hálásak vagyunk az osztrákoknak a barátságos és kiváló szervezésért, s természetesen szeretnénk visszahívni őket. Hosszútávon jó lenne más közeli országokkal is hasonlóan jó kapcsolatot kialakítani. A teniszezők fiatal koruktól sokat utaznak, így igen jólesik egy-egy ismerős arccal, még azt is megkockáztatom, hogy egy baráttal találkozni a tornákon. Legközelebb talán együtt fognak párosozni, vagy beütni egy Tennis Europe viadalon, ezzel is megkönnyítve a nagy nemzetközi körforgáshoz való alkalmazkodást. Éppen ezért úgy gondolom, nemcsak a tenisz tekintetében, de emberileg is sokat kaptak játékosaink ettől a barátságos osztrák-magyar mérkőzéstől. Mindent megteszek azért, hogy mielőbb és minél szélesebb körben legyen folytatása a kezdeményezésnek.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2021

Pályakereső