Újraélesztés a Miskolci Egyetem teniszcsarnokában: a defibrillátor és a játékostársak életet mentettek.

Teniszezés közben lett rosszul egy 65 esztendős játékos.

 

(Lapszemle: Országos Mentőszolgálat/Észak-Magyarország, RTL Klub) * Köszönhetően a helyszínen jelen levő sporttársak és a miskolci teniszpálya felügyelője, Vágner Csaba lélekjelenlétének, azonnal elkezdték újraélesztését – tudta meg az Észak-Magyarország újságírója Boda Pétertől, az egyetem sportközpontjának vezetőjétől.

A játékostársak azonnal a pályán fekvő teniszező segítségére siettek, szerencsére több orvos volt közöttük. Dr. Sutóczki Zoltán fogorvos látott hozzá a gyors és szakszerű élesztéshez, hiszen sporttársa már nem lélegzett. Az egyetem sportközpontjában defibrillátor is rendelkezésre állt, amit a helyszínen azonnal üzembe helyzetek, felrakták a tappancsokat, miközben a segítők megfelelő ütemben szívmasszázst végeztek. Nem volt pánik, mindenki tette a dolgát, ennek köszönhető, hogy a mentők kiérkezéséig sikerült stabilizálni az állapotát.

A Miskolci Egyetem teniszcsarnokában szerencsére minden rendelkezésre állt ahhoz, hogy a mentők kiérkezéséig a 65 esztendős játékost újraélesszék és életben tartsák.

Rögtön megkezdték az újraélesztését, amit a perceken belül helyszínre érkező mentők emelt szinten folytattak.

Az életmentés még sokáig zajlott a pályán, ám az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentősök - közölte az OMSZ.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2021

Pályakereső