Nyomtatás

Szombathelyen született, de az Újpesti Dózsa játékosaként lett háromszoros magyar csapatbajnok, s a hazai Top10 játékosa.

Mayer László pályafutása, s élete második felét Hajdú-Biharban töltötte, 76 esztendős korában Hajdúszoboszlón érte a halál.

Debreceni trió, már egyikük sincs közöttünk: Baffy Dezső, Mayer László és Szentkirályi Győző

 

A teniszvilág Pofi néven ismerte a tömzsi testalkatú játékost, aki befutott, elért minden labdát, nehezen lehetett hibázásra bírni - türelmes játékával, biztos ütéseivel ő nyerte a pontok legtöbbjét.

A klasszisok sorát nevelő vasi megyeszékhelyen nőtt fel, korosztályos válogatott, Galea Kupa csapattag, többszörös egyéni vidékbajnok volt, amikor Szombathelyről a fővárosba került. Pályafutása legjobb eredményeit ebben az időszakban érte el: az Újpesti Dózsa együttesével három magyar bajnoki címet nyert a hatvanas évek közepén, tagja volt a BEK-bronzérmes csapatnak is. A hazai tenisz élvonalához tartozott, I. osztályú minősítése volt. Legjobb helyezése a magyar rangsor 7. helyére repítette - egy olyan időszakban, amikor Szikszay András, Gulyás István, Komáromy Ferenc, Katona Zoltán, Varga Géza, Korpás Attila, a diósgyőri Kádár Endre vagy a szintén Debrecenből elszármazott Madai Zoltán tartozott az élvonal legjobbjai közé.

Később a keleti végekre költözött és Berettyóújfaluban, a megyeszékhelyen pedig a Debreceni Dózsa és a Debreceni Universitas SE csapataiban teniszezett, végül Hajdúszoboszlón játszott s edzősködött. Sokáig teniszoktatóként dolgozott a fürdővárosban, élete utolsó időszakában visszavonultan, magányosan élt, hiszen felesége, az egykori berettyóújfalui teniszező Dávid Mária már korábban elhunyt.

Mayer László (1946-2022)

FaLang translation system by Faboba