Legutóbbi ülésén több határozatot hozott a testület.

Szó esett újra meghirdetett pályázati kiírásról, támogatásokról, pénzdíjak elosztásáról.

 

(huntennis.hu) * Részletek az MTSZ elnökségi határozataiból.

Megyei igazgatóságok  
Az elnökség első olvasatban megvitatta a megyei igazgatók tekintetében tett sportszakmai előterjesztést, és felhívja a főtitkárt, hogy a megfelelő jelöltek megtalálása érdekben, azon megyékben, ahol a pályázatok alapján megfelelő jelöltet a sportszakmai vezetés nem tudott előterjeszteni, intézkedjen újabb pályázat kiírása iránt. Az elnökség továbbá kiegészítve az eredeti pályázati felhívást, felhívja a főtitkárt, hogy valamennyi jelentkezőtől kérjen be 30 (harminc) napnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt. Az elnökség továbbá jóváhagyja a sportszakmai előterjesztést, mely szerint a megyei igazgatóságok költségvetése a 2022. évre vonatkozóan igazgatóságonként bruttó 2 millió Ft-ban kerüljön meghatározásra.

Pénzdíjak elosztása
Az elnökség a Billie Jean Kupa tekintetében akként határoz, hogy a Szövetség által a játékosoknak fizetett pénzdíjak mindenkori elosztása tekintetében jóváhagyja a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) általános ajánlása alapján kialakított sportszakmai előterjesztést, az abban foglalt tartalommal, azzal a kitétellel, hogy a pénzdíjak kifizetése kizárólag az ITF által átutalt pénzdíj terhére történhet.

Lemondás
Az elnökség rögzíti, hogy Dekovics Attila lemondott fegyelmi bizottsági tagi tisztségéről, erre tekintettel az elnökség a fegyelmi bizottság tagjává választja dr. Gundel-Takács Gergelyt.

Bajnokok támogatása
Az elnökség, megbecsülve a felnőtt bajnoki címet és a sportolók teljesítményét, jóváhagyja a sportszakmai vezetés előterjesztését, miszerint a Pécsett megrendezett fedett pályás felnőtt országos bajnokság női és férfi első helyezettjének fejenként 500.000,- Ft (ötszázezer forint) versenyzési támogatás kerüljön megítélésre, amely támogatásra egyebekben a támogatási szerződésben foglaltak irányadók.

Az elnökség továbbá felhívja a szövetség sportszakmai vezetését, hogy a 2021-es év tapasztalatait figyelembe véve tegyen javaslatot a játékosok támogatási rendszeréhez kapcsolódó, érvényben lévő mérföldkő-rendszer kiegészítésére, szükség szerinti módosítására, annak érdekében, hogy a szövetség a jelenleginél szélesebb körben támogathassa a játékosokat.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2021

Pályakereső