Megvédte magyar bajnoki címét a sokszoros paralimpikon.

Párosban a Csiszár Attila, Farkas Attila duó diadalmaskodott a hagyományosan Győrött rendezett fedett pályás országos bajnokságon.

Farkas Attila gratulál a címvédő Farkas Lászlónak - Fotó: MTSZ

 

(tenisz-palya.hu/MTSZ) * A sokszoros paralimpikon Farkas László sikerét hozta a kerekesszékes teniszezők országos bajnoksága. A sportág hazai egyeduralkodója a 32. bajnoki aranyérmét gyűjtötte be, miután a fináléban 6:0, 7:5-tel bizonyult jobbnak a győri Farkas Attilánál.

Az 1. kiemelt Farkas László mindössze két gémet veszített a döntőbe vezető úton, ahol azzal a Farkas Attilával találkozott, aki decemberben a budapesti hazai versenyen legyőzte őt. A hazai pályán szereplő játékosnak ezúttal nem sikerült a bravúr. A bronzmérkőzésen Lelik Ferenc 6:2, 6:4-re győzte le Szabó Bélát, így a két döntős mellett ő utazhat a Világkupa selejtezőjére márciusban Törökországba.

Egyéni végeredmény:
1. Farkas László
2. Farkas Attila
3. Lelik Ferenc
4. Szabó Béla
5. Szabó Lőrinc
6. Csiszár Attila
7. Vas Csaba
8. Mézes János
9. Pokornyi Tamás
10. Papp Csaba

A párosok között Farkas Attila és Csiszár Attila duója az elődöntőben a Vas Csaba, Szabó Lőrinc páros ellen nyert, majd a fináléban 7:5 7:6(4)-re győzött a Lelik Ferenc, Szabó Béla kettős ellen. Mindkét aranyérmesnek ez volt harmadik aranyérme párosban a fedett OB-k történetében, egymás oldalán pedig másodszorra tudtak diadalmaskodni a 2018-as OB után. A bronzérmet Farkas László és Mézes János szerezte meg, akik a bronzmérkőzésen a Vas Csaba, Szabó Lőrinc páros ellen győztek.

A kerekesszékes teniszezők fedett pályás országos bajnokságának - immár hagyományosan - a győri olimpiai sportpark adott otthont.

 

kerekesszek fedett ob 2022Főszereplők: Lelik Ferenc, Szabó Béla, Csiszár Attila, Farkas Attila és Farkas László

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső