Nem csupán a szenior korosztály tagjai ismerték jól, hiszen szinte egész életét a pesti pályák környékén töltötte.

68 éves korában, az óesztendő búcsúzó napjaiban elhunyt Schmidt Gábor.

 

A gimnáziumi évei alatt kezdett komolyabban teniszezni, a múlt század 70-es éveinek elejétől a “Blöke” (ma Park Teniszklub) teniszpályái környékéről nem lehetett távol tartani sem télen, sem nyáron hosszú éveken keresztül.

Schmidt Gábor kezdetben a Mélyépterv csapatát, később több más budapesti csapatot erősített a Budapest I. osztályban és az OB III-as csapatbajnokságokban. Egyéni versenyeken is indult II-III. osztályban és az amatőr versenyek állandó résztvevője volt sok éven át. Egyesben és párosban a mezőny legjobbjai között tartották számon.

Szokatlan, szellemes játéka, taktikai érzéke és egyéni megoldásai pótolták a gyerekkorban megszerezhető, hiányzó alapokat. Önbizalma sokszor segítette őt és csapatait vesztésre álló meccsek megnyerésében. 

A hazai szeniorversenyek, -bajnokságok rendszeres résztvevője, sokszor nyertese volt.

1985 és 1990 között az Árpádföldi TC szakosztály vezetője, 1998-tól 2000-ig a Soroksári Tenisztanoda OB I-es női csapatának kapitánya volt, ahova 1998-ban az ő irányítása mellett jutott fel a csapat.

Tanítványai, pártfogoltjai később különböző korosztályokban értek el sikereket. Utolsó szenior páros magyar bajnoki címét a 60+ korosztályban Erdei Ferenc partnereként, 2016-ban szerezte.

Színes egyénisége, örökös optimizmusa nemcsak a pályák környékéről fog hiányozni…

Schmidt Gábor (1953-2021)

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső