A Magyar Olimpiai Bizottság fair play-gáláján két esztendő kitüntetettjeit köszöntötték. "A fair play díj nemcsak elismerés, hanem egyben figyelemfelhívás is" - jelentette ki Szabó Tünde államtitkár. A díjazottak között volt Droppa Erika tenisz versenybíró is.

 (MOB/tenisz-palya.hu/MTSZ) * Kamuti Jenő, a magyar és a nemzetközi fair play bizottság elnöke beszédében hangsúlyozta: boldog és büszke arra, hogy a pandémia ellenére egyéves kihagyás után ismét létrejöhetett a díjátadó, egyúttal kiemelte: "akik ma díjat kapnak, mindannyian megérdemlik". Emlékeztetett rá, hogy a fair play kifejezést több évszáddal ezelőtt először William Shakespaere említette egy lovagi torna kapcsán.

"A fair play maga az ember, és minden a szívben dől el" - hangoztatta a sportvezető.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arra hívta fel a figyelmet, a fair play gála a magyar sport egyik legszebb és legünnepibb eseménye. Hozzáfűzte: ma, amikor a sportban az eredményesség mindent felülír, különösen fontos és értékes a sportszerűség.

"A fair play díj nemcsak elismerés, hanem egyben figyelemfelhívás is" - jelentette ki Szabó Tünde, aki szerint több fair play-cselekedet által a sport még gazdagabb lenne, és ez a sikereknek és az eredményeknek is az alapja.

A 2019-es MOB fair play-díjasok:
fair play cselekedet:
diploma: Rasovszky Kristóf (hosszútávúszó), Kasza Luca (atléta)
fair play a sport szolgálatában:
trófea: Dávid Imre (sportvezető, a MOB felügyelő bizottságának elnöke)
diploma: Elbert Gábor (sportvezető), Kis Zoltánné (sportvezető, a MOB irodájának igazgatási főmunkatársa)
fair play életmű:
trófea: Szabó Imre (mesteredző, atlétika, BEAC), Böjte Csaba atya (ferences rendi szerzetes)
diploma: Földingné Nagy Judit (hosszútávfutó atléta), Korponai István (mesteredző, öttusa, Alba Volán SC), Szilárdi Katalin (mesteredző, kajak-kenu)
tudomány:
trófea: Szikora Katalin (sportkutató, tanár, ELTE)
a fair play népszerűsítése:
trófea: A Nagy Sportágválasztó

A 2020-as MOB fair play-díjasok:
fair play cselekedet:
trófea: a BVSC-Zugló vízilabdacsapata, Dobi Kata (kézilabdaedző, Balmazújvárosi Kézilabda Klub),
diploma: Vigassy Gergő Balázs (kéttusázó), Jeges Nikolett (kenus), Mitropoulos Iliász (kenus), GEAC egyesület és többpróbázói, edzői, Rogerio Moraes és Kentin Mahé (kézilabdázók, Telekom Veszprém), Reichnach Ferenc (edző, atlétika, Tatabányai Sportklub), Majsai Károly (para-asztalitenisz csapat)
fair play a sport szolgálatában:
diploma: Szabó Csaba (edző, Dombóvári Karatesuli Egyesület), Rausz-Szabó Attila (mesteredző, Szabó Attila Kenu Akadémia Egyesület), Beé István (vezérszurkoló), Vojtek Aurél (kerekesszékes kosárlabdázó, PTE PEAC Rolling Basket kerekesszékes kosárlabdacsapat)
fair play életmű:
trófea: Babati Lajos (sportvezető, Magyar Olimpiai Bizottság), Miszory Béla Károly (sportvezető, Zalaegerszegi Vívó Egylet), Kővári Károlyné Szendrődi Ildikó (síző), Mészáros József (sportvezető, vívó versenybíró), Garami József (labdarúgóedző)
diploma: Magyar László (sportvezető), Droppa Erika (tenisz versenybíró, versenyszervező)
művészet, tudomány:
trófea: Halász Judit (előadóművész)

A MOB-gálán Droppa Erikát így méltatta a laudátor:

Sportvezetőként közel harminc éven át a Magyar Tenisz Szövetség alkalmazottjaként tevékenykett, versenybíróként még ennél is hosszabb ideje, közel négy évtizede szolgálja a sportágat. Utóbbi tevékenysége révén nagymértékben hozzájárult a magyar versenyrendszer működtetéséhez, az ezzel kapcsolatos széles elméleti tudásának köszönhetően számtalan hazai torna problémamentes lebonyolítása múlt az ő rátermettségén és hozzáértésén. A mai napig a magyar tenisztársadalom egyik legmegbecsültebb és legismertebb tagja, akinek szakmai hozzáértése mindig és minden körülmények között iránymutató volt munkatársai, az edzők, játékosok, szakvezetők számára is.

Az MTSZ Életműdíja után a szövetség 2021. januári kezdeményezésére újabb rangos elismerést kapott.

A honi teniszéletben Erika, Erika Néni, Era éven ismert sportvezető a csütörtök esti díjátadás másnapján, november 12-én ünnepli születésnapját - a kitüntetéshez és a születésnapohoz is gratulál a teniszpalya-hu szerkesztősége.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső