Nyomtatás

November 9-én, kedden tartották a teniszes tanévnyitót a Corvin Mátyás Általános Iskola nebulói számára.

Az általános iskolai program megálmodói a KTC vezetői.

 

(Lapszemle: Facebook/tenisz-palya.hu/MTSZ) * A kecskeméti Corvin Mátyás Átalános Iskola I. és II. osztályos tanulói a 2021/22-es tanévben testnevelési oktatás keretében elsajátíthatnak egy új, eddig még az iskolában nem oktatott sportágat, a teniszt. Az első két teniszóra november 9-én, kedden volt az 1.c és 2.c osztályos tanulók részére.

Az általános iskolai teniszprogram megálmodói a Kecskemét Tennis Club (KTC) vezetői, akik elmondták, hogy természetesen a program megvalósításához partnerek is kellenek.

Köztudott, hogy a Corvin Mátyás Általános Iskola a színvonalas oktatás mellett a sportban is élen jár. Tehát nem véletlen, hogy dr. Lóczi László iskolaigazgató kíváncsiságát is felkeltette annak a lehetősége, hogy a kisdiákok testnevelés óráit még változatosabbá tehessék. A kérdés már csak az, hogy a gyerekek szeretnének-e teniszezni.

Erre is hamarosan meg lett a válasz. Az iskolában egy hónappal ezelőtt sportnap volt és tenisz bemutatóra került sor, amely szemmel láthatóan is nagyon tetszett a diákoknak. Az óra végén arra a kérdésre, hogy ki szeretne teniszezni összes kéz a magasba repült, hogy ÉN, és kígyózó sorokban várták, hogy beleüthessenek egyet a labdába.

Ezután a program megvalósításához szükséges részletek kidolgozásására, egyeztetésekre került sor, amelyen résztvett Pászti András, a városrész képviselője, az iskola igazgatóhelyettes is.

A tenisz órákat Csávás István, a Kecskemét Tennis Club vezetője tartja. Az órák megtartásához szükséges eszközöket - teniszütőt, teniszhálót, labdákat, és a különböző mozgás gyakorlati kellékeket a KTC biztosítja a tanulók számára. A teniszoktatás a nemzetközi Play & Stay gyermek tenisz szabályai szerint, azaz a gyermek korosztályának megfelelő életkori sajátosságait figyelembe véve történik.

Az iskolában három I. és II. osztály van, tehát összesen hat osztály nebulói fognak teniszezni heti egy alkalommal a testnevelési órákon. Ez megközelítőleg 180 főt jelent.

Ebben a tanévben összesen 500-600, 6-8 éves gyermek fog megismerkedni ezzel a remek sportággal, öt iskolában az összefogásnak köszönhetően.

A tanév végére a gyerekek el fogják sajátítani a tenisz alapjait, és akinek tetszik a sportág, az a nyári szünetben sem marad tenisz nélkül, mert csatlakozhat a Kecskemét Tennis Club–KTC Pumák csapatához, ahol tovább tudják folytatni az edzéseket az Olimpia utcai teniszpályákon.

FaLang translation system by Faboba