A pesthidegkúti CSO-KO lett a legeredményesebb utánpótlás teniszklub a 7-11 éves korosztályban Magyarországon. Zsinórban második alkalommal végzett az élen a fővárosi II. kerületben működő egyesület.

A teniszbálon a vezetők ünnepélyes keretek között vehették át a díjakat. 

A klub edzője, Csordás Attila a Budai Hírlap hasábjain értékelte a fiatalok tavalyi teljesítményét.

A pesthidegkúti sikercsapat - Fotó: Budai Polgár

Utánpótlás-nevelésben a II. kerület kisegyesülete ismét nagyszerűen zárta az esztendőt. A Budai Polgár című kerületi hírlap részletesen beszámol arról, hogy a Play and Stay magyar bajnokságon a pesthidegkúti CSO-KO-s lányok ezüstérmesek, a fiúk – megvédve címüket – bajnokok lettek (az aranyérmes csapat tagjai: Molnár Márk, Urvölgyi Marci, Mészáros Palkó és Kovács Marcell). Mindezt úgy, hogy ötvenöt csapat vett részt a versenyen. A  döntőbe csak kilenc egyesület került be, a fiúknál a CSO-KO mindjárt két csapattal.

Ezt a kiemelkedő szereplést a Magyar Tenisz Szövetség is elismerte, és a január végén megrendezett teniszbálon Szűcs Lajos elnök és Richter Attila főtitkár adta át a klub edzőinek  – Ledényi-Kovács Viktória, Szilassy Réka, Csordás Attila, Kovács Kristóf – a kupát. 

Csordás Attila a győzelem után a következő szavakkal köszönte meg a gyerekeknek a jó szereplést:
Végtelen büszkeséggel tölt el, hogy ilyen kicsi klubként magunk mögé tudtuk utasítani az ország nagy egyesületeit. A gyerekek végig csodálatos küzdeni tudással, sportszerű viselkedéssel és kiváló játékkal lepték meg ellenfeleiket, valamint vezetőiket. Mi tisztes helytállást vártuk tőlük, de hogy a lányok első országos fellépésükön a dobogó második fokára állhattak, hogy második fiúcsapatunk bejut a döntőbe, és ott hatodik lesz, emellett még egy bajnoki címet is szerzünk, nem gondoltuk.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső