A dobogós helyeken a Premier Padel alakulatai végeztek, de a sportág népszerűségét, terjedését jelzi, hogy nem csupán a fővárosból, de vidékről is voltak indulók.

Összesen ötvenhatan vetélkedtek a nyolc klub képviseletében.

 

A II. országos padel csapatbajnokságra rekordszámú nevezés érkezett.

Nyolc csapat 56 játékosa indult a versenyen, s a sportág  hazai honosítójának számító budapesti Premier Padel több együttese mellett a Bebto Team, a szentendrei Padel Club Hungary és debreceni csapat is ott volt a mezőnyben. Vélhetően jövőre tovább gyarapodik a szereplők száma, s Göd, Szeged, Kecskemét és más városok is csatlakoznak.

Az idei CSB-n a Premier Padel csapatai végeztek a dobogó első három helyén.

A PP1 csapata (Pákay Péter, Barátosi Levente, Nándori Levente, Czingráber Zoltán, Schmidt-Bohn Zsombor, Weidinger Gergő, Szakács Olivér, Kerekes Péter) ismét aranyat nyert ezúttal az ezüstérmes PP2 csapata (Aczél László, Hole Sandy, Ala Bourara, Dankó Dorian, Urvölgyi Marcell, Molnár Kristóf, Magyar Zsolt) ellen, míg a dobogó harmadik fokára a PP4-es csapata állhatott fel (Kovács Anikó, Erdélyi Mónika, Lang Kristóf, Janzer György, Varga Yvette, John Engdahl).

A padel három éve vetette meg a lábát itthon, mint a legdinamikusabban fejlődő ütősportok egyike: tulajdonképpen a tenisz és a fallabda legjobb tulajdonságainak ötvözeteként. A múlt évi hét nyilvánosan látogatható pályával szemben idén már 22 pálya van már az országban. a fővároson kívül Szegeden, Kecskeméten, Szentendrén és Gödön is lehet padelezni.

Dr. Pákay Péter, a Magyar Padelszövetség alelnöke így értékelte a küzdelmeket:

Örülök, hogy sikeresek megtartottuk a második csapatbajnokságunkat is! Nem titok, hogy a padelt meghatározó sporttá szeretnénk fejleszteni itthon. Ez látszik a dinamikusan növekvő pályák számában, hiszen egy év alatt megháromszorozódott a padelpályák mennyisége. Jövőre minden jel szerint újra megduplázódik ez a szám. A padel a világ egyik legjobban fejlődő sportja: 15 millióan padeleznek világszerte és a környező országokban is megvetette a lábát. Ezért fő célunk a következő években az infrastruktúra fejlesztése lesz.

FaLang translation system by Faboba

tenisz lexikon – most féláron!

Pályakereső