Nyomtatás

A Zalaegerszegi TE szép tenisztelepe három Rebound Ace pályával bővült.

Az avatási ünnepségen Lázár János MTSZ-elnök jelezte, a tervezett országos fejlesztési programból modern klubépületre és fedett teniszcsarnokra is jut majd pénz.

Temesvári Andrea és Noszály Sándor, valamint az avatóünnepség díszvendégei, Vigh László, Lázár János, Balaicz Zoltán, Sifter Rózsa és a házigazda Papp Zoltán - Fotók: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

 

Lapszemle (zaol.hu) * Rég nem valósult meg olyan mértékű fejlesztés a ZTE Tenisz Klubnál, mint amit a kedden átadott három új, világszínvonalú pálya takar, hangzott el az ünnepélyes átadón, amelyen részt vett Lázár János, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, és olyan ismert teniszezők is bemutatómérkőzést játszottak, mint Temesvári Andrea vagy Noszály Sándor.

A ZTE Tenisz Klub eddig is büszke volt létesítményére, hiszen az országban sem túl gyakori, hogy ennyi pálya található egy helyen. Ez a szám mostantól hárommal nőtt, ugyanis a ZTE TK-nál pályázati forrásokból és támogatók segítségével építették az újabb, nyugodtan mondható, hogy világszínvonalú pályafelület. A Rebound Ace kemény borítás megfelel az ausztrál nyílt bajnokságon használt pályáknak, ami így mostantól már a zalai megyeszékhelyen is elérhető.

Az ünnepélyes átadáson Papp Zoltán, a ZTE TK elnöke úgy fogalmazott, hogy ilyen mértékű fejlesztés még nem történt a klubnál. Kronológiai sorrendben felidézte, miként jutottak el eddig. Kezdve azzal, hogy 1960-ban két salakos pálya épült, így az egerszegi teniszélet elindulhatott, majd 1977-ben újabb hat pályával egészült ki a telep, 1985-ban épült meg a mai klubház. Aztán 2018-ban a klub már elindított egy programot, és most, ez a három, összesen 246 milliós ráfordítással épült Rebound Ace borítású pályafelület nagy lökést adhat az utánpótlás-nevelésnek is.

 

egerszeg 1es copy

 

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, a Magyar Tenisz Szövetség elnökségi tagja beszédében úgy fogalmazott, hogy büszkék lehetnek arra, amit az előző elnökök, a korábbi sportolók együttesen felhalmoztak. Merthogy értéket hagytak maguk mögött, amit érdemes volt fejleszteni, ehhez pedig a teniszszövetség biztosította a hátteret.

Vigh László országgyűlési képviselő köszönetét fejezte ki azoknak, akik a térség fejlődését segítik elő. Ezt követően Lázár János, az MTSZ elnöke kapott szót és további együttműködéséről biztosította az egerszegieket. Egyúttal bejelentette: húszmilliárd forintos fejlesztési program beindítására tett javaslatot a kormánynak a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ). Zalaegerszegnek komoly szerep juthat, hiszen javasolták, hogy a tervezett fejlesztési programból 1,7 milliárd forintból létesüljön itt egy modern klubépület és egy fedett teniszcsarnok.

– Zalaegerszegen valóban van olyan teniszélet, ami megérdemelné ezt, és egy központot hozhatnánk létre – mondta Lázár János. – A cél ugyanis az, hogy minél több gyerek fogjon ütőt a kezébe és minél több vidéki helyszínen.

Az eseményen a hazai teniszélet ismert személyiségei is részt vettek, így Sávolt Attila, az MTSZ szakmai igazgatója, de ütőt fogott Temesvári Andrea korábbi Grand Slam-győztes – 1986, Párizs, Roland Garros, Martina Navratilova oldalán párosban – és egykori világranglista-hetedik helyezett klasszisunk, valamint a többszörös magyar bajnok, Davis Kupa-játékos, Noszály Sándor is. A nyitómeccs az övék volt, de nem csak kettejüké. Vegyes párost alkottak ugyanis Ritecz Pannával és Kulcsár Kristóffal, a ZTE TK két legnagyobb reménységével.

 

1011370pez4692

FaLang translation system by Faboba