A klub története során először szerepelt a női elitligában a DEAC együttese.

A debreceni csapat becsülettel helyt állt a legutóbbi szezon bronzérmese, a korábbi bajnok Kiskút ellen.

Bágyi Kinga csapatkapitány azt reméli, a fiatal társulat ki tudja harcolni a bentmaradást a Szuper Ligában.

 

Lapszemle (dehir.hu) * A női tenisz csapatbajnokság hat csapatos elitligájában a legutóbbi Szuper Liga bronzérmese, a székesfehérvári Kiskút TK vendégeskedett az újonc debreceniek nagyerdei sportcampusában.

Az éljátékosok mérkőzésén a fiatal Matkó Réka értékes győzelmet aratott a hazai felnőtt rangsor 12. helyén álló Fárbás Réka ellen. A Debrecenben nevelkedett, az egyéni versenyeket immár a fóti Future TT színeiben játszó Matkó remek alaphangot adott, hiszen 6:1, 4:1-re elhúzott a ranglistán előtte álló fehérvári játékos ellen. A második szett hajrája ugyan szorosra sikeredett, ám végül a hazai nézők örülhettek a történelmi meccsnyerésnek: ez volt a Szuper Ligában először szereplő DEAC első nyertes meccse.

Melyet ugyan az egyéni összecsapásokon nem követett újabb, így 1-4-ről fordultak a csapatok a párosmérkőzésekre, ahol mindkét gárda egy-egy pontot szerzett, így 5-2-es vendégsikerrel zárult a Debreceni Egyetem történetének első fellépése a női elitligában.

Popovics Miklós felajánlásának köszönhetően a mérkőzések után helyben készült hajdúsági ételspecialitás, slambuc is jutott a hazai és a vendégjátékosoknak, a történelmi mérkőzés látogatóinak.

Bágyi Kinga csapatkapitány elmondta, hogy voltak szoros meccsek, a lányok derekasan helytálltak, így indításképpen mindenképpen elégedett a mai teljesítménnyel, ami reménykeltő a folytatáshoz. Punyi Anna hajszálnyival maradt el a pontszerzéstől, döntő játszmát harcolt ki a rangsorban harminc hellyel előtte álló ifjú tehetség, Dankó Vanesa ellen, s a 10 pontos meccs-tiebreak döntött a fehérvári fiatal javára. Aranyi Ágnes is nagy csatát vívott, s maradt alul végül.

 

bagyi feherBágyi Kinga és Fehér Tamás

 

Fehér Tamás, a tavalyi bronzérmes, korábbi bajnok vendégcsapat vezetője elismerően nyilatkozott a mérkőzés után:

- Nem volt könnyű dolgunk, remek ellenfél ellen gyűjtöttük be a győzelemért járó pontokat. Szimpatikus, harcos csapat a debreceni, s nem csodálkoznék, ha a bajnok MTK otthonában akár meglepetést is tudnának okozni. Külön kiemelném a rendezést, a Szuper Liga-hangulatot, a szép számú közönséget, a szíves vendéglátást, s azt, hogy még a városi televízió is kíváncsi volt az eseményre. A népszerűsítést megérdemli a sportág, megérdemlik a szereplők, a legjobbak között először szereplő DEAC teniszezői. Kívánom, hogy tudják kiharcolni a bentmaradást.

Szombaton a Kiskút a címvédő MTK együttesét fogadja a csoportrangadón, míg vasárnap 11 órától lesz az MTK-DEAC összecsapás a budai Park Tenisz Klub pályáin.

A csoportküzdelmek zárultával az első két helyezett a mogyoródi klubban rendezendő jövő hétvégi négyes döntőre készülhet, míg a csoport harmadikja szeptember 12-én, vasárnap a B-csoport harmadik helyezettjének otthonában mérkőzik a Szuper Ligában maradásért.

A-csoport:
DEAC - Kiskút TK Székesfehérvár 2-5
Matkó Réka - Fárbás Réka 6:1, 7:5
Punyi Anna - Dankó Vanesa 6:2, 4:6, 6-10
Aranyi Ágnes - Badics Mila 2:6, 4:6
Mendre Mirtill - Kántor Anna 0:6, 0:6
Varga Beáta - Nagy-Békési Bíborka 1:6, 0:6
Bágyi, Punyi - Badics, Kántor 2:6, 5:7
Aranyi, Varga - Szabó, Nagy-Békési 6:3, 6:1

B-csoport:
SZTE Sportmánia Szeged - Budaörs 6-1

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső