Nyomtatás

A Magyar Tenisz Szövetség az elfogadott sportszakmai program alapján 2021-ben elindítja a válogatott utánpótlás játékosokat kinevelő edzők támogatására irányuló programját.

A pályázatok értékelése után közzé tették annak a tíz szakembernek a nevét, akik rendszeres havi MTSZ-támogatást kapnak az év végéig.

 

(huntennis.hu) * A szövetségi portálon megjelent a hivatalos pályázati eredményhirdetés.

A program elsődleges célja anyagilag és erkölcsileg értékelni azt a munkát melyet az utánpótlás élversenyzőkkel (válogatott játékosokkal) foglalkozó edzők, elsősorban az egyesületi kereteken belül végeznek, valamint motiválni őket arra, hogy a jövőben is érdekeltek maradjanak nemzetközi szinten is eredményes utánpótlás versenyzők kinevelésében.

2021-ben 10 edzőt választottak ki, havi bruttó 200 ezer forint támogatást biztosítva a szakmai-nevelő munkájukhoz. Az idei évben a támogatás július 1-től december 31-ig tartó időszakra vonatkozik.

A döntéseknél elsősorban az edzői múltat, a kinevelt játékosok eredményességét, a jelenlegi edzői munkát és az edzőnek a magyar tenisz fejlődése érdekében betöltött társadalmi szerepvállalását vettük figyelembe.

Bebto István
Játékos: Fehér Lola
Több mint tíz éve edzősködik az utánpótlásban, jelenleg saját tenisziskolája van. Elmondása szerint a támogatással több szabadideje lenne, így minden fontos versenyen maradéktalanul ott tudna lenni a játékosai mellett.

Bocskay József
Játékos: Nemcsek Gréta
Kiemelt teniszezője mellett is több potenciális játékos kacsintgat a nemzetközi porondon való szereplés felé. Ennek érdekében a legfőbb feladata a 2021-es évben az ő nemzetközi versenyekre való kísérésük megszervezése. Huszonöt éve tevékenykedik a teniszben, jelenleg Vasas Sport Klubban szakosztály igazgatói és vezetőedzői pozícióban. Versenyzőkkel, felnőtt- és utánpótlás válogatottakkal és top játékosokkal is foglalkozott már pályafutása során, nevelt ki magyar bajnokokat, válogatott játékosokat, nemzetközi szintű top junior játékosokat és profi top 100-as teniszezőt is.

Csordás Attila
Játékos: Benke G. Izabella
Több mint 25 válogatott teniszezőt nevelt ki az évek során. Edzőként 1988-tól a Vasas, majd a Talentum, utána 2004-től HTF CSO-KO saját egyesületében végez kiemelt utánpótlás nevelési munkát, többek között Szávay Ágnes és Tóth Amarissa is sokat köszönhet neki.

Hajnal István
Játékos: Drahota-Szabó Dorka, Major Stella.
Több mint negyedszázada dolgozik a magyar teniszben, az utánpótlás-nevelés terén edzőként felmutatott eredményei vitathatatlanok. 16 éve hozta létre a Hajnal Tenisz Iskolát, 6 éve pedig a Sportmánia nevű saját egyesületében dolgozik Szegeden. Az utánpótlás nevelés mellett a Szuperliga csapatvezetője is.

Mihálka Attila
Játékos: Mihálka Anna
Magyarországon az Alfa Tenisziskola működtetésén kívül korábban Bulgakova Vasziliszával is dolgozott. Elmondása szerint is edzői tevékenységének fő célja sikeres nemzetközi szintű magyar játékosok kinevelése. 2021-es év meghatározó célja pedig a versenyzés szempontjából minimum 6, maximum 10 nemzetközi versenyen részt venni játékosaival.

Nemes Gábor
Játékos: Kovács Marcell
Közel harminc éves edzői munkáját végig az utánpótlás nevelésével töltötte. Az egyik legeredményesebb nevelőklub, a Pasarét TK vezetője, akik aktívan részt vesznek a hazai, és nemzetközi versenyek rendezésében is. Fő terveik között szerepel, hogy lány vonalon is megerősödjön a klub, ugyanis jelenleg a gyengébbik nem képviselői közül sokkal kevesebb minőségi játékosuk van.
Edzői munkája mellett mesteroktató a Testnevelési Egyetem Sportjáték Tanszékén.

Punyi Gábor
Játékos: Komlódi Kiara, Eperjesi Kata, jelenleg Udvardy Lucával is foglalkozik.
Közel harminc éve tevékenykedik az edzői szakmában és a számtalan kimagasló nemzetközi- és hazai utánpótlás, illetve felnőtt eredmény fűződik edzői tevékenységéhez. Dolgozott többek között a legeredményesebb utánpótlás klubokban, mint Honvéd, Vasas, IDOM, Top Sport, Építők, Ábris, Dunakeszi. 2019 óta saját egyesületének elnöke és vezető edzője.

Simara János
Játékos: Kis-Czakó Eszter, Győri Lóránt
Több mint harminc éve van az edzői pályán. Ez idő alatt olyan játékosok fordultak meg a keze alatt, mint például Gálfi Dalma, Bardóczky Kornél, Balázs Attila és Balázs György. Jelenleg a Gubacsi Zsófi Tenisz Klub utánpótlásért felelős edzője, ahol céljai között fontos szerepet tölt be a játékosok nemzetközi versenyeken való tapasztalatszerzése.

Simon István
Játékos: Bartha Panna
Másfél évtizede a Pécs VTC elnökségi tagja, 2018 óta elnöke. Több mint hét éve kezdett el junior utánpótlás éljátékosokkal is foglalkozni. A vidéki utánpótlás tenisz fellendítésének elkötelezettje.

Selmeci Petra
Játékos: Deli Merse, Gubi Trisztán
Közel húsz éve dolgozik, mint az egyik legaktívabb utánpótlás edző. 2015-ben alapította meg saját klubját, a Tenisz Műhelyt ahol az elmúlt öt évben többek között 9 egyéni-, 10 csapat magyar bajnoki cím született és ahonnan 27 válogatott játékos került ki.

FaLang translation system by Faboba