Tiszteletbeli tagnak választotta a Czech International Lawn Tennis Club a budapesti sportvezetőt.

Pintér Andrást a nemzetközi tenisz mozgalomban betöltött szerepe és a cseh ILTC támogatása okán jelölték a jeles társaságba.

A Pintér-házaspár - 2019-es felvétel

 

A prágai Stvanice Tenisz Központban tartotta éves közgyűlését az International Lawn Tennis Club csehországi szervezete, melynek elnöke Helena Sukova, a többszörös wimbledoni bajnok, a testület tagjai között pedig a sportág olyan nemzetközileg is elismert nagyságai, kiemelkedő teniszezői szerepel, mint Jan Kodes wimbledoni bajnok, Cyrill Suk wimbledoni bajnok és volt Davis Kupa játékosok, mint Peter Hutka és Pavel Slozil.

A közgyűlés határozatot fogadott el tiszteletbeli tagság adományozásáról Pintér Andrásnak a nemzetközi tenisz mozgalomban betöltött szerepe és a Czech ILTC támogatása miatt.

A magyar sportvezető arra a listára került fel, ahol olyanok szerepelnek, mint az amerikai Chris Evert, a pályafutását egykor Csehszlovákiában kezdő, de évtizedek óta az Egyesült Államokban élő Martina Navratilova és Ivan Lendl, valamint a profi karrierje során cseh színekben szerepelt, házassága után immár a magyar szenior sport számára 1995 óta egyéniben 11 (valamint párosban további 6) világbajnoki-  és 24 egyéni Európa-bajnoki címet szerző Marie Pinterova.

 

cseh copyA cseh ILTC tiszteletbeli tagjainak egy csoportja - előkelő társaságban a Pintér-házaspár

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső