Igazi teniszdzsemborit szerveznek a hétvégén Debrecenben: a pallagi teniszcentrumban, illetve a Debreceni Egyetem Dóczy József utcai sportcampusának pályáin június 12-13-án garantált lesz a telt ház.

A diákoktól a szeniorokig minden korosztálynak versenyzési lehetőséget kínálnak.

 

Lapszemle, dehir.hu * Kollár László, a szervezést vállaló A Mozgó Cívisért Egyesület csapatának nevében elmondta, hogy a Nagy Debreceni Teniszhétvége során minden korosztály számára hirdetnek versenyt.

- A június 12-13-i hétvégén minden teniszkedvelőt várunk, ahol Molnár Ákossal igyekszünk valamennyi korosztály kedvében járni, hogy mindenki boldogan játszhassa a kedvenc sportágunkat. Lesz játéklehetőség a nyílt kategória tapasztalt teniszezőinek, pályára lépnek a rendszeresen vetélkedő amatőrök, illetve a versenyekkel ismerkedő szabadidős sportolók, a diákok és a szeniorok.

Két ismert debreceni teniszező emlékének adóznak a sporttársak a hétvégén esedékes versenyeken.

Nagy István az óesztendő végén, Majoros Károly Tamás idén januárban távozott az élők sorából - mindketten aktív játékosok voltak a szeniorok tornáin, illetve a hajdú-bihari csapatbajnokságon.

Csendes, barátságos, jókedélyű játékosnak ismerték sporttársai a debreceni Nagy Istvánt (1938-2020), aki négy héten át harcolt a vírussal, ám ezt a mérkőzését nem tudta megnyerni. A 80+ korosztály magyar ranglistájának 3. helyezettjét december 27-én a kórházban érte a halál.

Január elején, szintén a járvány áldozataként hunyt el Majoros Károly Tamás (1967-2021), a Deac Old Boys csapatának játékosa. A debreceni teniszélet egyik meghatározó egyénisége ősszel még játszott a csapatbajnokságban.

Molnár Ákos,szervező (Majoros Károly Emlékverseny)
- Majoros Károly évtizedeken keresztül volt a DEAC teniszéletének egyik meghatározó tagja, Az ő emlékére rendeznek versenyt az egyetem teniszpályáin, ahol a versenyzők különböző kategóriában indulhatnak: nyílt és szabadidős páros, valamint amatőr és szabadidős egyéni. A résztvevők számára minden versenyszámban garantált a minimum két mérkőzés, valamint a jó hangulat, hiszen mindkét nap bográcsos ebéddel várják a rendezők a kilátogatókat.

A fiataloknak Tanévzáró Diákkupa néven Pallagon tartanak gyerekversenyt, a kevésbé fiataloknak (35+ és 60+ korcsoportok) szintén pallagi pályán hirdettek vetélkedőt.

Kollár László, szervező (Nagy István szenior Emlékverseny és Tanévzáró Diákkupa)
- Az elmúlt évek Debreceni amatőr teniszélet fejlődésének egyik csúcspontja lesz ez a hétvége, amikor is minden korosztályt igyekszünk megszólítani és pályára hívni. A versengés és küzdelem mellett az igazi cél most az, hogy a teljes helyi teniszező közösség újra együtt legyen a DEAC és Pallag pályáin. Pallagra ezúttal a 7 és 16 év közötti gyerekeket és a 35, illetve 60 évnél idősebb szenior játékosokat hívjuk, hogy egy jó hangulatú, nyugodt, zöld környezetben a tenisz örömei mellett a finom ételek és egymás társaságát is élvezhessék. Természetesen várjuk a szurkolókat és a tenisz iránt még távolról érdeklődőket is, hogy betekintsenek a helyi teniszélet ilyen fajtájú eseményeibe.

Szóval mindenki ütőt foghat, aki szereti a teniszt, s játszani akar.

A két napos rendezvény felnőtt versenyszámaira (DEAC és Pallag) a www.hbmtenisz.hu oldalon, míg a gyerekszámokra az iskolatenisz.hbmtenisz.hu oldalon lehet jelentkezni.

További információk:
30/595-7330 (DEAC) és 30/415-1174 (Pallag)

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső