A Mini Garros Teniszklubban pénteken délután tartották az International Lawn Tennis Club éves közgyűlését.

Új vezető testületet választottak, de az elnöki pozícióról még nem döntöttek.

 

A fővárosi Mini Garros klubban megtartott összejövetelen Zoltán György alelnök tartott beszámolót az elmúlt évről, s az idei esztendő terveiről, majd a beszámoló és a pénzügyi jelentés elfogadása után tisztújításra került sor.

Az eseményen nem csak új elnökséget választottak a küldöttek, de megemlékeztek a klub nemrég elhunyt elnökéről és alapítójáról, Hámori Tamásról, aki a magyar teniszélet meghatározó alakja volt. Tamás özvegye és fia Bence is részt vett az eseményen. A résztvevők megemlékeztek a közelmúltban elhunyt Prichradny Tamásról is.

Az új testület tagjai: Zoltán György alelnök, Bíbok Tamás, Erdei Csaba, Gáspár Balázs, Miltényi Éva, Pohly Ferenc, Turi Zsuzsa és Varga Géza.

Huszonhat esztendővel ezelőtt a magyar klub megalakításának gondolata Grosz László, Franciaországban élő üzletember, az Európai Bajnokcsapatok Kupájának egyik életrehívója, valamint Hámori Tamás közötti megbeszélések során merült fel, amelyet a hazai teniszélet kiválóságai messzemenően támogattak.

Az 1995. szeptemberében létrehozott ILTC Hungary alapító tagjai között megtalálható a wimbledoni páros győztes Taróczy Balázs, valamint több akkori éljátékos. Az elsők között csatlakozott a klubhoz és lett az elnökség tagja a Roland Garros bajnoka Körmöczy Zsuzsa, és az örökös magyar bajnok, a Roland Garros döntős id. Gulyás István is.

Turi Zsuzsa elnökségi tag honlapunknak elmondta, hogy szeretnének minél több egykori éljátékost bevonni a szervezet munkájába, s az elnöki tisztségre a magyar teniszsport olyan nemzetközileg is ismert egyéniségét akarják felkérni, aki a hatvan országot tömörítő ILTC-családban a korábbi színvonalon képviseli hazánkat.

Az ILTC Hungary elnöksége a közeli hetekben ismerteti az új elnök személyét.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső