Kedden tartott közgyűlésén az NVESZ egyhangú szavazással felvette tagjai közé a tenisz testvérsportágát, az egyre népszerűbb padel hazai szövetségét.

A megjelentek egyhangúlag szavazták meg a Magyar Padel Szövetség, a Magyar Footgolf Szövetség és a Magyar Cheer Szövetség felvételét, velük 61-re bővült a Nemzeti Versenysport Szövetség tagjainak száma.

 

A padelt gyakran úgy írják le mint “squash a nap alatt” vagy “tenisz falakkal”. A játék energiaszintje és lüktetése egyedülállóan izgalmas. A világon hatalmas népszerűségre tett szert egyszerűségével és más ütőjátékokhoz való hasonlóságával. Hazánkban is hónapról hónapra növekszik művelőinek tábora - közöttük a legtöbben teniszes versenyzői múlttal csatlakoztak a játékelemeiben igen hasonló testvérsportághoz.

A padelt a Magyar Padel Szövetség 2017-ben hozta el hazánkba - szövetségük vezető triója Kerekes Péter, elnök, valamint Pákay Péter és Aczél László alelnök.

A honi padelsport központja a budai Vadaskertben levő sportcentrum, ahol 2018 június elején nyílt meg a Premier Padel, az első hazai padel klub (a Vadaskerti út 1. szám alatt, a MESE tenisztelepén 3 versenypálya készült), s miután az egyik pálya a közelmúltban "sapkát" és télire oldalfalat is kapott, immár egész éven át lehet játszani.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső