Újabb öt esztendőre elnöknek választotta az egyesületet 2002 óta vezető Markovits Lászlót a Vasas Sport Club közgyűlése.

A régi-új elnök titkos szavazás mellett, egyhangú döntéssel lett ismét a Vasas vezetője. A Magyar Tenisz Szövetségben szakmai alelnöki pozíciót betöltő Markovits ellenjelölt nélkül indult piros-kék klub elnökválasztásán, új mandátuma 2026-ig szól.

 

(vasassc.hu/MTI/nso.hu) * Az elnökkel párhuzamosan a Vasas SC elnökségi tagjainak Ferjancsik Domonkost, Illés Antalt, Jákó Jánost, Kacsó Tibort, Sárecz Zsoltot, Süllős Gyulát és Tóth Gyulát választotta meg a közgyűlés.

Az újraválasztott Markovits László először megköszönte a szakemberek és a sportolók kitartását a járványhelyzetben, majd kiemelte, hogy a nehézségek ellenére a Vasas SC pénzügyileg stabil tudott maradni, így nem kellett megszorításokat eszközölniük, ráadásul a csapatsportágaikhoz éppen ebben a nehéz időszakban csatlakoztak olyan szponzorok, akikre már nagyon régóta vártak.

Markovits kitért arra is, hogy a létesítményfejlesztések sem álltak le az elmúlt bő egy évben, a Folyondár utcában tavaly nyáron új edzőcsarnokot adtak át, hamarosan elkezdődik a Normafa Síház újjáépítése, és már folyik az előkészítés a Fáy utcai Vasas-város, valamint a Pasaréti és a Folyondár Sportcentrum fejlesztése kapcsán is - utóbbi két létesítmény a teniszezőknek is otthona.

A klub gazdálkodásával kapcsolatban az elnök elmondta, az anyaegyesület törekszik arra, hogy minél több saját bevételre tegyen szert, de a kormány kiemelt támogatása nélkül nem tudna a mostani színvonalon működni, amelyért mindenféleképpen köszönettel tartoznak. Jelenleg a teljes labdarúgást és a kosárlabdát, valamint a felnőtt jégkorongot működtetik önálló gazdasági társaságok, ezekkel nem kalkulálva a 23 szakosztályt felsorakoztató anyaegyesület jelenlegi éves költségvetése 3,5 milliárd forint, amelynek körülbelül felét teszik ki az állami támogatások.

 

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső