A 77 esztendős korában koronavírus-fertőzésben meghalt Hidas Imrét május 6-án, csütörtökön 11 órakor helyezik örök nyugalomra a budafoki temetőben.

Az országszerte ismert sportvezető a budafoki tenisz atyjának számított.

 

Imó bácsi - ahogy mindenki szólította - sok éves versenyzői múltjával, tapasztalatával és legfőképpen akaratával 1980-ban egy küzdelmes, de szép eredményeket felmutató sportvezetői pályafutás kezdődött el a Budafoki MTE sporttelepén.

Azon kevesek közé tartozott, aki a sport mellett fontosnak tartotta a tanulást: 1974-ben vegyészmérnöki diplomát szerzett. Középiskolásként a Vasasban, majd a Városmajori Teniszklubnál (VTSK) teniszezett. Ezt követően közel egy évtizedig a Húsos SC OB II-es együttesében szerepelt, ahol első helyen versenyzett. Csapattársával, dr. Fegyveres Péterrel jelentős sikereket értek el.

1988-ban kinevezték a BMTE Sportegyesület ügyvezető elnökévé, ezen megbízatása két évig tartott. Egy évre rá érte el a tenisz szakosztály legjobb eredményét, egyaránt OB I alsó ágban szerepelt a klub férfi és női csapata is, melynek gyermekei is tagjai voltak. Imó bácsi vezetésével óriási utánpótlás bázis szerveződött a budafoki pályákon. Az évek folyamán több edző segítségével rengeteg gyerek tanulhatott meg teniszeznil, akik közül nagyon sokan igazolt versenyzők lettek és a mai napig űzik ezt a sportágat.

Ekkor a különböző korosztályokban a klub összesen tíz csapattal volt jelen a hazai teniszéletben. Évente megrendezésre került a Hungarovin kupa néven elindított országos III. osztályú verseny, mely nagyon sikeres versenysorozattá nőtte ki magát. 1981-ben és 1982-ben Hidas Imre nyerte meg a kupát.

A tenisz szakosztályon belül és kívül is egy egészen különleges, pozitív légkör és évekre szóló barátságok alakultak ki felnőttek és gyerekek között egyaránt, melyhez Imó bácsi szellemisége, humora és hozzáállása nagyban hozzájárult. A teniszpályákat minden tavasszal Imó bácsi vezetésével a szakosztály tagjai és egyes szülők önzetlen részvételével társadalmi munkában újították fel.

Hidas Imre 1969-ben nősült, két gyermeke született Péter és Zsuzsanna. Egész életüket a teniszpályán töltötték, főként lánya, aki a budafoki teniszpályán edzőként dolgozik. Fia közgazdász diplomát szerzett, munkája mellett a mai napig csapatbajnokságban szerepel. Most 17 éves unokája, Urbán Tamás sikeres korosztályos versenyző, 12 évesen egyéni Ob-döntős és 2020-ban csapatban Ob-bajnok volt.

Hidas Imre (1944. június 13., Fót - 2021. április 7., Budafok)

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső