A koronavírus járvány miatt a Nemzetközi Tenisz Szövetség a horvátországi rendezőkkel egyeztetve átütemezte a 2021-es világbajnokságok időpontjait.

A magyar résztvevőket is érinti a döntés, mely szerint ősszel lesznek a kora nyárra tervezett umagi viadalok.

 

(tenisz-palya.hu/ITF) * Az isztriai üdülőhely bejáratott versenyhelyszínén, a csodálatos umagi teniszközpontban eredetileg június 6-19. között zajlottak volna az 55, 60 és 65 esztendős korosztály világbajnoki küzdelmei - a szokásos ritmus szerint: előbb a csapatbajnokság, majd az egyéni verseny.

Az új időpont szerint augusztus 29-én, vasárnap kezdődik a nagyszabású torna, s szeptember 11-én, szombaton lesz a záróünnepség. A csapatküzdelmek augusztus 29-szeptember 3. között zajlanak, az egyéni viadal szeptember 4-11. között kerül a programba.

A Young Senior korosztály világbajnoksága marad az eredeti helyszínen, s időpontban (Umag, szeptember 12-25.), így a horvátországi teniszközpontban egy hónapon át pattog a labda ezen az őszön.

A Super Seniorok csapat- és egyéni világbajnoksága a spanyolországi Mallorcán lesz, az eredeti időpontban, október 10-23. között.

Az ITF és a helyi rendezők javaslata, hogy a világbajnokságok Fact Sheet adatlapján közlendő pontos információk megjelenéséig (körülbelül négy hónappal az adott verseny előtt) senki ne foglaljon szállást.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső