Az immár hivatalosan is Szenior Tenisz Szövetség néven működő hazai veterán testület elnöksége az MLTC klubépületében vont mérleget a 2020-as esztendőről.

Megnőtt az érdeklődés a veterán mozgalom iránt, ezért az új típusú versenyengedélyek bevezetését az elnökség előre hozta.

A jövő évi versenynaptárban 22 versenyt terveznek.

Verseny a Parkban, még a Covid-tetőzés előtt

(tenisz-palya.hu/MTSZ) * A szenior szövetség elnökségének évzáró gyűlésén, a mátyásföldi klub épületében Almai János, Baranyay Szilvia, Barsi Tünde, Bíbok Tamás, Erdei Csaba, Márton Kálmán,, Molnár Antal, Pintér András, Pohly Ferenc, Román Ferenc és Zoltán György vett részt.

A megbeszélésről készült jegyzőkönyvből idézünk az alábbiakban.

Napirendi pontok

1. Beszámoló a 2020. szeptember 23-i ülésen meghatározott feladatok elvégzéséről
- A Fővárosi Törvényszék a szövetség alapszabály- és névváltoztatásával (Szenior Tenisz Szövetség) kapcsolatos módosításokat hiánypótlás kérése nélkül átvezette. A végzés jogerőre emelkedett, a módosítások már a NAV rendszerébe is bekerültek. A névváltozásról szóló dokumentumokat eljuttatták a Magyar Tenisz Szövetség részére is.
- Az Alapszabály változás következtében esedékes egyéb szabályzat változtatások közül az SZMSZ Alapszabályhoz való igazításával ugyanazt az ügyvédi irodát bízták meg, amely az Alapszabály módosítást előkészítette. Az egyéb szabályzatokat az elnökség módosítja.
- A Szenior Tenisz Szövetség közgyűlése által jóváhagyott költségvetés alapját biztosító támogatási összeget az MTSZ elnöksége jóváhagyta, a folyósításra várhatóan 2021-ben kerül sor.

2. 2020-as versenyévad értékelése
- A 2020-as versenyévadot az elnökség a kialakult Covid-helyzet ellenéreeredményesnek értékelte. 2020-ban egy nemzetközi (Körmöczy Zsuzsa Emlékverseny) és 11 hazai viadal volt. A februárban megrendezett Körmöczy verseny közel háromszáz játékos részvételével, nevezési csúccsal zárult. Az egyéb viadalokon sok olyan teniszező indult, akik 2019-ben nem játszottak. A versenynaptárba új versenyek is bekerültek. Sajnos a nemzetközi versenyek a februári kivételével elmaradtak, viszont a magyar bajnokságot ITF 2-es kategóriás tornaként lehetett megrendezni, így a hazai játékosok értékes világranglista pontokkal gyarapodhattak.

3. Taglétszám-emelkedéssel kapcsolatos adatok
- A Covid-helyzet miatt életbe léptetett rendelkezések következtében jelentősen megnőtt az érdeklődés a szenior mozgalom iránt.
- A későbbi felesleges munka elkerülése érdekében az új típusú versenyengedélyek bevezetését az elnökség előre hozta. Az első tapasztalatok pozitívak, a tagság az engedélyek vizuális megjelenésével és a kártyához tervezett szolgáltatásokkal elégedett.
- A tagdíjak befizetése a költségekkel arányos, így a műszaki fejlesztések nem veszélyeztetik a szövetség működését.
- A versenyengedélyek műszaki hátterével kapcsolatos szoftverfejlesztések elkezdődtek, a tesztüzemmód várhatóan január közepén kezdődik.
- Az engedélypótlás díja eddig 500 forint volt, ami nem fedezte a valós költségeket, így az elnökség december 21-től a kártyakészítés és -pótlás díját 1000 forintban határozta meg. 2020. december 20-án 24 óráig beérkező tagfelvételi kérelmek esetén még a 2020-as tagdíj és az 500 forintos kártyapótlási díj, míg 2020. december 21-én 0 órától a 2021. évi tagdíj + 1000 ft kártyakészítési díj kerül kiszámlázásra.
- A versenyengedélyek érvényességi ideje továbbra is 2021. december 31.

4. A taglétszám-változással járó feladtok meghatározása a 2021-es évre
- A megnövekedett feladatok megnövekedett adminisztrációval járnak, ezért mielőbb rendezni kell a központi iroda helyzetét. Ez ügyben tárgyalásokat kezd az elnökség az MTSZ vezetésével.
- Annak ellenére, hogy jelentősen megnövekedett a sajtómegjelenéseink száma, a tapasztalatok szerint sokan most hallottak először a szenior mozgalomról és versenyrendszerről, ezért a 2021-es esztendőben tovább kell erősíteni a médiamegjelenések számát. A lehetőségekhez képest nyitni kell a TV-s megjelenések irányába is, amennyiben szükséges, az MTSZ-szel együttműködve.

5. 2021-es évkönyv elkészítésével kapcsolatos feladatok
- A 2021-es évkönyv a hagyományoknak megfelelően papír alapon is kiadásra kerül, de nem automatikusan a teljes tagság részére, hanem korlátozott számban, csak azon tagok részére, akik kifejezetten igénylik.
- Az évkönyv online verzióját minden tag részére e-mailben megküldik
- A nyomtatott verzió továbbra is ingyenes lesz az azt igénylő tagok részére.
- A korábbi gyakorlattal ellentétben 2021-ben a tagok nem szerepelnek név szerint az évkönyvben. Ehelyett korcsoportok szerinti összesítés kerül be a tagokról.

6. 2021-es versenynaptár-tervezet
- A 2021-es évi versenynaptárban jelenleg 22 verseny szerepel. A 2020-as versenyek 2021-ben azokra az időpontokra tervezik, amelyek a Covid-helyzetet megelőzően szerepeltek a versenynaptában. Emellett új versenyek is a bekerültek naptárba.
- Új elem a Balaton Körverseny, amely a régi Balaton körüli versenyekből és néhány új versenyből áll.
- A 2021-es nemzetközi versenyeket bejelentik az ITF felé, de a február eleji Körmöczy Zsuzsa Emlékversenyt a Covid miatt lemondják.

7. Egyebek
- Az MTSZ élére január 1-től új főtitkár kerül Sütő Csilla személyében. A Szenior Tenisz Szövetség hivatalosan is üdvözli az új főtitkárt, ezzel egyidejűleg megköszöni a régi főtitkár eddigi munkáját és további sportszakmai sikereket kíván neki.
- A szövetségnek jelenleg két pályázata van folyamatban: az egyik általános működési célú támogatásra irányul, a másik kizárólag a Balaton Körversenyre vonatkozik.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső