Nyomtatás

A család viszi tovább a tragikus körülmények között elhunyt Borsos Olivér szakmai elképzeléseit.

Olyan terveket akarnak megvalósítani, amelyekben a fiatal szakember hitt.

Alapítvány létesítenek és minden évben megrendezik az Oliday Családi Napot.

 

"Mondják, hogy az idő, a múló idő majd segít, de én nem hiszek ebben. A mi fájdalmunk nem csitul, sem most, sem évek múltán, ezt a veszteséget egyszerűen nem lehet feldolgozni" – mondta Jocha Károly írásában, a blikk.hu cikkében dr. Borsos Attila világbajnoki hatodik, olimpiai hetedik helyezett kézilabdázó, Olivér édesapja.

A hangja kimért és nyugodt, ám a lelkében ádáz csata dúlhat. Eltemetni a fiát embert próbáló feladat. Borsos Olivér igazi sportcsaládba született 1990-ben, nemcsak az apja, édesanyja, Szabó Edina is kiváló kézilabdázó volt, a Vasas klasszisa, 65 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban. Két sportember és a testvéröccs, Robin gyászolja Olivért.

– Igazi világpolgár volt. Itthon született, de aztán a család Franciaországba költözött, ott kaptam szerződést, tizennégy évig éltünk ott. Aztán az Egyesült Államokban is élt és dolgozhatott, és akkor még nem beszéltem a féléves kínai munkalehetőségről. Játékosként, edzőként a világ szinte minden pontján járt, szűk 30 éve alatt 60 évnyi tapasztalatot szerzett. Dolgozott edzőként, sportpszichológusként, mentálcoachként, sportvezetőként, mindezt három országban szerzett öt diplomával a háta mögött. Tele volt ötletekkel, energiával. Nekünk nem is lehet más a célunk, mint az ő életútját, az ő elképzeléseit tovább vinni, olyan dolgokat megvalósítani, amelyekben ő hitt. Ezért is hoztunk létre a Borsos Olivér Alapítványt, egy úgynevezett mentorprogramot, amivel szeretnénk segítséget nyújtani a tehetségeknek, a rászorulóknak. Nagyszerű emberek csatlakoztak már a kezdeményezéshez. Az is a terveink között szerepel, hogy minden évben rendezünk egy Oliday Családi Napot, ahol majd összegyűlnek baráti keretek között a fiatal játékosok, edzők, szülők, támogatók, szponzorok és azok, akik szerették, tisztelték őt – mondta az édesapa.

FaLang translation system by Faboba