Horváth Ernő Zoltán soproni gyógypedagógus könyve Életrevalók - Híres fogyatékkal élő emberek és alkotásaik címmel jelent meg.

A kiadvány íróját edzőként, sportvezetőként a teniszpályákról is jól ismerjük.

 

tenisz-palya.hu/MTSZ * A szerző életművének tekinti a kötetet, amelyben Mózestől, Őze Lajoson és Frida Kahlo-n át, egészen Ray Charles-ig olvashat az érdeklődő több mint húsz híres, fogyatékkal élő emberről és alkotásaikról. Nem hétköznapi emberek, nem hétköznapi életútjairól szól a rendkívül olvasmányos könyv. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere a bemutatón utalt arra, a kötet is jól sugallja: ha képesek vagyunk legyőzni saját árnyékunkat, szinte bármit elérhetünk!

A szerző hangsúlyozta, nagyon sok tanítványa jelzett vissza, hogy erőt ad neki a kötet, amiben konkrét példákon keresztül láthatják, hogy sajátos nevelési igényűként és tanulási zavarokkal küzdve is lehet nagyszerű eredményeket elérni és világhírűvé válni az életben.

Horváth Ernőt edzőként, sportvezetőként a teniszpályákról is jól ismerjük: a soproni vasutas klub játékosa, majd az osztrák Mattersburg edzője, az 1992-ben létrehozott Racket Tenisz Klub alapítója és elnöke. A magyar 14 év alatti fiú válogatott edzőjeként, csapatvezetőként számos külföldi tornán járt, az International Children’s Games és a Nike Junior Tour Masters teniszversenyeire utazó magyar csapat vezetője volt. A Nike Junior Tour sorozatban itthon 1998 óta szervezett versenyeket, 2006-tól 2010-ig a rendezvény magyarországi igazgatója volt. Gyógypedagógiai tanári diplomája mellett közoktatás-vezetői végzettsége, valamint a TF-en szerzett edzői oklevele is van. Gyógypedagógusként dolgozik 1986-tól, 2016 óta él Budapesten. 2019-től a Szépjuhászné Teniszklubban edzősködik, és tart tenisztábort.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső