Az évtizedes gazdasági tapasztalatokkal rendelkező, egykoron az MTSZ Ellenőrző Testületében is tevékenyedett Pintér András, a szeniorok szövetségének volt vezetője levelében azt kifogásolja, hogy noha a közelmúltig hivatalban volt ET évekig asszisztált a szövetség felelőtlen gazdálkodásához, mégsem történik számonkérés az esetükben.

 

Változtatás nélkül közöljük Pintér András levelét:

Csak így tovább Kedves Elnökség,

Bevallom, úgy gondoltam, hogy a Magyar Tenisz Szövetség új elnöksége, nem fog erőfeszítéseket tenni a múlt zűrös pénzügyeinek feltárására, inkább a jövő felépítésére koncentrál. Nagyon kellemesen csalódtam, amikor elolvastam az Elnökség első döntéseit, mely szerint felmondta a volt főtitkár által aláírt külföldi szerződéseket, amelyek egyike-másika a pénzmosásról szóló tankönyvek ékes példái, továbbá bűnügyi feljelentést tett a főtitkár ellen, ezen szerződések engedély nélküli aláírása miatt.

A volt főtitkár visszahívása a nemzetközi szervezetektől nem csupán fontos formalitás.

Richter Attila úgy garázdálkodott a tenisz életben, mint egy elszabadult csatahajó. Bérelt sofőrös Mercedesszel járt a magyar ATP versenyre, luxus körülmények között utazott és lakott a gyakran megmagyarázhatatlan külföldi útjain, továbbá sem kora, sem teniszben nyújtott eredményei nem hatalmazták fel nagyképű, modortalan viselkedésre.

Tisztelt Elnökség, van még mit tenni ezen a területen. Még várat magára több mint egymilliárd forintos számlatömeg, amit a Sport államtitkárság nem fogadott el, bizonyára indokolatlan költségek miatt, amelyek feltételezésem szerint igen gyakran csak pénzmosást takartak el.

Különös jelentőséget ad ennek az a tény, hogy a napokban 500 millió forintot leemeltek inkasszóval a Szövetség számlájáról azok a cégek, akik leginkább gyanúsíthatók a pénzmosásban való részvétellel.

Ami viszont számomra érthetetlen, az az Ellenőrző Bizottság tagjainak viselkedése. A tenisz társadalom elvárta volna az Ellenőrző Bizottság elnökének nyilvános bocsánatkérését azért, hogy hozzá nem értés vagy a határtalan megfelelés igénye miatt évekig asszisztáltak ehhez a felelőtlen gazdálkodáshoz.

Részt vettem a tisztújító közgyűlésen és legnagyobb megdöbbenésemre az Ellenőrző Bizottság tagjai mosolyogva ültek, sőt az elnök még jelentkezett az új Ellenőrző Bizottságba.

Az Ellenőrző Bizottság tagjai felelősséggel tartoznak a tenisz társadalomnak és nagyon remélem, hogy a felelősségre vonásra is sor kerül a jövőben.

Budapest, 2020. szeptember 2.

Pintér András

tiszteletbeli szenior elnök

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső